facebook stellar
Facebook Stellar ile görüştüğünü yalanladı

Facebook Stellar ile görüştüğünü yalanladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz Cuma günü haberi çıkan Facebook  Stellar ile bir görüşme halinde olduğu iddialarını kesin bir dille reddediyor.

Facebook sözcüsü medyaya yaptığı açıklamada, Facebook’un Stellar ile yaptığı bir toplantı yaptığı haberinin kamuoyunda dile getirilen söylentilerine rağmen şirketin Stellar ile işbirliği yapmaya çalışmadığını belirtti.

Geçen Cuma çıkan bazı haberler, Facebook’un Stellar ağında kripto para oluşturma planını görüşmek için Şirket ile bir toplantı düzenlediği yönündeydi. İlgili haberlerde ayrıca Stellar’daki isimsiz bir kaynaktan yapılan bir açıklamada şunları söylediği iletildi:

Facebook bankaların ayağını kaydırabilir. Bir bankanın sosyal ağ oluşturabileceğinden daha hızlı bir şekilde bir banka kurabilecek güce sahipler.

Facebook Stellar ile bir ortaklık kapsamında görüşmeleri olmadığını söylüyor

Ayrıca David Marcus‘un geçtiğimiz günlerde Coinbase’in yönetim kurulundan istifade ettiği habere eklenen diğer söylentiler. Bu gelişmenin ayrıca diğer tüm kripto paraların için düşmesine rağmen, XLM fiyatlarında bir artışa neden olduğu iddia edildi.

Marcus, Facebook’un Blockchain Araştırma departmanının başına geçmek üzere istifa etmesinin ardından bir çıkar çatışmasına girmekten kaçınmak istediğini söyledi.

Sonuç olarak tüm varsayımlara ve algılara karşın, Facebook kısa bir süre önce Stellar ile ortak olmayacaklarını söyleyen bir açıklamada bulundu. Şirketin sözcüsü Cheddar kesin bir diller şunları diler getirdi:

Stellar ile herhangi bir görüşmede bulunmuyoruz ve onların teknolojilerini değerlendirme gibi bir planımız bulunmuyor.

Görünüşe göre çıkan söylentiler Facebook tarafından yalanlansa da kamu bu konudaki gerçekleri ilerleyen günlerdeki gelişmelerden öğrenecek. Bu durumda iki şirket arasındaki ilişkiler yakında takip edilecek ve böyle bir ortaklığın olup olmayacağını bekleyip göreceğiz.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin