Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha
Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha

Facebook Libra için ABD baskısına karşılık Çin kartını oynuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un Libra projesinde üst düzey yöneticisi olan David Marcus, Çin’in ABD yetkilileri tarafından tamamen erişilemeyecek bir dijital para birimi sistemi geliştireceğini söyledi.

Marcus, Washingtonberg’e verdiği röportajda Washington’un “dünyanın bir kısmının ABD’nin yaptırımlarından tamamen kaçınma ve yeni bir dijital rezerv para birimine sahip olma” riski altında olduğunu söyledi.

Marcus, özetle şunu söyledi:

Gelecek 5 yıl içinde eğer bir planınız yoksa basitçe Çin, tamamen kendi kontrolünde blockchain’de dijital renminbi kullanarak dünyanın büyük bir bölümüne hükmedebilir.”

Çin, Libra ‘nın açıklamasından sonra faaliyetlerini hızlandırdı

Çin, Facebook’un Haziran’da Libra’yı açıklamasından bu yana Dijital Para Elektronik Ödemesi (DCEP) ile ilerlemeye yönelik çabalarını arttırdı.

Çin merkez bankası yetkilileri, Çin’in kripto para hedeflerinden birinin, uluslararası finansal sistemde doların baskınlığını güçlendirecek olan Libra’nın yükselişini engellemek olduğunu vurguladı.

Libra, Çin’in renminbileri hariç, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından uluslararası işlemler için kabul edilen beş ayrı fiat para biriminden oluşan bir sepete bağlanacaktı.

Çin, DCEP üzerinde zaten çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak projenin gelişimi Libra’nın açıklanmasından sonra hızlandı.

Çin merkez bankası, Eylül ayında Dijital Para Araştırma Enstitüsü’nün başına Mu Changchun’u getirdi. Ve ulusal kripto paranın başlıca Çin ticari bankaları arasında dağıtılması ve aktarılması için bir teklif hazırladı.

Facebook’un kripto girişimi, Haziran ayında açıklandığından bu yana ABD Senatosu ve Federal Rezerv’in direnişiyle karşılaştı. PayPal, MasterCard ve Visa da dâhil olmak üzere beş büyük ortak, iş ve yasal zorluklar nedeniyle bu ay desteklerini geri çekmişti.

coindesk

Libra ile ilgili tüm önemli gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin