İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri
İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri

Facebook, Kripto Planlarını Gemini’nin Winklevoss İkizleriyle görüşüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019’un başından bu yana birçok haber, sosyal medya devi Facebook’un kripto planı üzerinde çalıştığı ile ilgiliydi. Ancak Financial Times’tan çıkan son bir habere göre, Facebook’un, popüler kripto para borsası Gemini’nin kurucuları Winklevoss ikizleriyle görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Facebook ve Gemini patronlarının arasındaki gerilimi sonlandıracak mı?

Bu, Winklevoss’un Zuckerberg’le arasındaki düşmanlık göz önüne alındığında kesinlikle ilginç geliyor. Bir zamanlar Winklevoss kardeşler, Zuckerberg’i sosyal ağ fikirlerini çalmakla suçlayıp bir dava açmıştı. Ancak, her iki tarafın da geçmişi geride bırakmaya ve ileriye bakmaya karar verdikleri görülüyor.

CNBC’ye konuşan “Sosyal Ağ” filminin kitap yazarı Ben Mezrich şöyle dedi:

Facebook’un fikri kendi kripto parasını başlatmak. Peki, kime ulaşmak zorundalar? Şimdi ikizler bu konuda Facebook’tan daha fazla şey biliyorlar. Bu yüzden onlar, Zuckerberg ‘in bu dünyaya girmek için gitmesi gereken insanlardan biri.

Facebook’un son birkaç ayda şirketler ve borsalar ile agresif bağlar kurduğu bildiriliyor. Konuyu yakından takip eden iki kaynak, Facebook’un kullanıcıların Facebook coinlerini güvenli bir şekilde saklama konusunda Coinbase ve Gemini ile konuştuğunu söyledi. Bunun yanında, Facebook ayrıca bu kripto borsasından kendi kripto parası için kripto-kripto ve kripto-fiat dönüşümleri önermesini istedi.

Bazı kaynaklar, Facebook’un Chicago’nun popüler yüksek frekanslı ticaret platformları – DRW ve Jump ile de konuştuğunu söyledi. Ancak, Facebook ile çalışan tüm şirketler açıklama yapmama anlaşması nedeniyle yorum yapmayı reddetti.

Zuckerberg’in Ödemeler Sektöründeki Hedefleri

Zuckerberg, kontrolü altındaki en baskın sosyal medya platformlarından bazılarına sahip olduğu için ödeme endüstrisinde yer almayı planlıyor. Geçtiğimiz ay Facebook’un F8 konferansında konuşan Zuckerberg, ödeme endüstrisinin değişimi konusunda ilgili olduğunu gösterdi.

Zuckerberg Facebook’un hızla para gönderimi yapılan bir platform haline geldiğini görmek istediğini söyledi ve şöyle devam etti:

İnsanların özel olarak etkileşimde bulunduğu tüm farklı yolları düşündüğümde, ödemelerin çok daha kolay hale getirme fırsatı bulduğumuz alanlardan biri olduğunu düşünüyorum.Birisine fotoğraf göndermek kadar para göndermenin kolay olması gerektiğine inanıyorum.

Son gelişmelerden edindiğimiz bilgiye göre Facebook’un 2020’nin ilk çeyreğinde ‘Global Coin’ni piyasaya sürmesi bekleniyor.

coinspeaker

Facebook’un kripto ekosistemi ile ilgili en önemli gelişmelerini buradan takip edebilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin