Ünlü uzman: “Facebook'un kripto parasını izlemek eğlenceli olacak.”
Ünlü uzman: “Facebook'un kripto parasını izlemek eğlenceli olacak.”

Facebook kripto para projesine, Mastercard, PayPal ve Uber gibi devlerden yatırım topluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

WSJ raporuna göre, Facebook’un stablecoin işletmecisi olarak görev yapacak kar amacı gütmeyen kuruluş, Mastercard, PayPal ve Uber gibi büyük kuruluşlardan yatırımlar aldı.

Facebook, 10 milyon dolar limit koydu

İddiaya göre, yukarıda belirtilen şirketler, diğerleri ile birlikte, bir fiat para sepetine tutturulacak olan kriptonun teminat rezervlerine 10 milyon dolar yatırım yaptı. Özellikle ne kripto operatörü Libra Birliği, ne de Facebook, stablecoin’i doğrudan kontrol etmeyecek. Ancak merkezileşme korkuları üst seviyededir. Hatta bazı ağ katılımcıları stablecoin’in nasıl çalıştığını tam olarak anlamıyor.

Daha önce, şirketin projeye yatırımcı çekmek için özel bir yapı oluşturduğu bildirildi. WSJ’ye göre yatırım yapacak katılımcılar en az 10 milyon dolar giriş ücreti ödemeliler. Fintech startup’ı Stripe Inc., Booking.com ve MercadoLibre Inc., Facebook’un GlobalCoin’ini kullanmak amacıyla ağa zaten katıldı.

Bu arada, Facebook henüz GlobalCoin lansmanı ile ilgili spekülasyonları onaylamadı. white paper’ın 18 Haziran’da basılması bekleniyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin