ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor
ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor

Facebook kripto para borsaları ile pazarlığa oturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook, potansiyel olarak bir kripto para birimini listeleme hakkında kripto borsalarıyla bilgi alışverişinde bulunuyor.

Facebook rekabette hızlanıyor

Perşembe günü yayınlanan New York Times haberine göre ana bulgu, yerel kripto para birimlerini yaygın şekilde kullanılan mesajlaşma platformlarını tanıtmak için yapılıyor. Times, Signal ve Telegram’ın önümüzdeki yıl içinde tokenlerini çıkarmayı planladığını bildirdi. Bu sebeple Facebook daha erken davranıp 2019’un ilk yarısı bir kripto para çıkarmayı amaçlıyor.

Dört kişinin müzakerelere brifing verdiğini belirten sosyal proje devi, Facebook parasını tüketicilere satma konusunda kripto para birimi borsaları ile görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Yeni kripto para birçok fıat ile eşleştirilecek

Ayrıca Facebook, kriptonun değerini, sadece dolar yerine farklı yabancı paralardan oluşan bir sepete yerleştirmeyi planlıyor. Facebook, her kriptonun Facebook banka hesaplarında tutulan bir dizi dolar, euro ve diğer ulusal para birimleri ile desteklenmesini istiyor

Görünüşe göre Facebook kripto parası kullanılmayacak, JP Morgan’ın yeni kripto parasıyla aynı yaklaşımı kullanıyor. Borsalarda Facebook tokeni alım satımına ek olarak, Facebook, sahibi olduğu WhatsApp kullanıcılarının, tokeni anında arkadaşlarına ve ailelerine gönderebilecekleri bildiriliyor.

Facebook şu anda Messenger, WhatsApp ve Instagram’ı entegre etmek için tasarlanan mesajlaşma protokollerinin büyük bir revizyonu üzerinde çalışıyor. Tamamlandıktan sonra, Facebook’un yeni parası her ay uygulamaları kullanan 2.7 milyar kişiye ulaşabilir.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin