Facebook en çok kullanılan kripto ürününü yapabilir mi?
Facebook en çok kullanılan kripto ürününü yapabilir mi?

Facebook kendi kripto parasını çıkaracak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Bu Facebook’un kripto para çıkaracağı konusunda ortaya atılan ilk iddia değil. Ancak Facebook’un yakın zamanda yeniden şekillendirilen yönetici yapısı ve yeni oluşturulmuş Blockchain grubuyla ilgili planlar daha büyük bir anlam kazanıyor.
  • Blockchain, merkezi olmayan kayıt tutma sistemi, Facebook’un kimlik doğrulama veya reklam satış gibi en rahatsız edici sorunlarından bazılarının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.
  • Facebook kendi kripto parasını başlatma konusunda ciddi görünüyor.

Facebook kendi kripto parasını başlatma konusunda çok ciddi

Cheddar’da yer alan habere göre, şirket çeşitli hizmetlerindeki ödemeleri kolaylaştırmak için kendi kripto parasını başlatma konusunda çok ciddi. Aynı zamanda bu çabaların, yakın zamana kadar Facebook Messenger’a başkanlık eden David Marcus tarafından yürütüleceği iddia ediliyor. Konuya yönelik şu an için fazla ayrıntı yok. Ancak Cheddar, planların uygulanmasının yıllar alabileceğini bildiriyor.

Merkezi olmayan kayıt tutma sistemi olan Blockchain, Facebook’un kimlik doğrulama veya reklam satışı gibi en rahatsız edici sorunlarından bazılarının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda, çoğu kripto paranın arkasındaki teknoloji, sahiplik tarihini ve dijital tokenlerin aktarımını da yapıyor. Facebook’un Blockchain teknolojilerinin henüz ilk aşamalarında oldukları düşünüldüğünde, Facebook’un büyük işlem hacimlerini işleyene kadar merkezi olmayan çözümlere güvenmeye istekli olması ihtimal dahilinde değil.

Facebook Blockchain teknolojisini  kullanmanın yollarını araştırıyor

Bir Facebook sözcüsü CNBC’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Facebook diğer pek çok şirket gibi, Blockchain teknolojisinin gücünü kullanmanın yollarını araştırıyor. Bu yeni küçük ekip, pek çok farklı uygulamayı keşfediyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Ocak ayında şirketin yeni yılda Blockchain’i denemeye istekli olduğunu belirtti. Mark Zuckerberg ayrıca birçok insanın teknolojinin, gücü merkezileştirdiğine inandığını söyleyerek de Blockchain teknolojisinin önemini vurguladı. Cheddar Facebook’un bir ICO sunma planlarının olmadığını belirtiyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cnbc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin