libra
Facebook kararlı, Libra Başkanı Marcus düzenleyici baskısına sonuna kadar direneceklerini söylüyor

Facebook kararlı, Libra Başkanı Marcus düzenleyici baskısına sonuna kadar direneceklerini söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook ’un dijital para projesi Libra Başkanı David Marcus, düzenleyici baskısının artırmasına rağmen şirketin Libra’yı gelecek yıl çıkarma konusunda kararlı olduğunu dile getirdi.

Libra lansmanın 2020 yılında yapılması planlanıyor

İsviçre NZZ gazetesiyle konuşan Marcus, Facebook’un 2020’de dijital para birimini başlatma planının yolunda devam ettiğini söyledi:

Hedef, gelecek yıl Libra’yı başlatmak. O zamana kadar, tüm soru işaretlerini yeterli şekilde ortadan kaldırmamız ve uygun bir düzenleyici ortam oluşturmamız gerekecek.

Resmi olarak Haziran ayında ilan edildiğinden beri, Libra, sosyal medya platformunun fiili bir para birimi başlatma niyeti, hemen hemen tüm dünyadaki düzenleyici kurumlardan tepki aldı. Libra, gerçek dünya varlıklarından oluşan bir sepet tarafından desteklenecek ve daha fazla güven ve emniyet sağlamak için projeyi denetleyecek 28 üyeli bir organizasyona sahip olacak.

Bununla birlikte, Marcus NZZ’ye, gerçek dünyadaki işlemlerin temel dayanağı olmadığının düşünüldüğünü söyledi. Bunun yerine, projeyi sınır ötesi ödemeler ve küçük meblağlı işlemlerin yapılması için bir araç olarak görüyor:

Her halükarda insanların gelecekte Libra ile İsviçre, Almanya veya Fransa’da bir espresso için ödeme yapmaları pek mümkün değildir.

Marcus ayrıca, Facebook’un dijital para birimi için yasal kaygıların üstesinden gelmekten daha büyük bir engel olarak kullanıcı kabulünün zorluğuna dikkat çekti.

Yılın başlarında, analitik firması Diar, Facebook’un kullanıcı demografisinin değişen manzarasıyla ilgili bir rapor yayınladı. Raporda dijital para biriminin platformda yaygın şekilde kabul görme ihtimalinin düşük olduğu sonucuna varıldı.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin