Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”
Almanya Maliye Bakanı, isim değiştiren Libra’ya verip veriştirdi: “Koyun kılığına girmiş kurt.”

Facebook CEO’su: “Libra Hindistan’da test edildi!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, üzerinde çalıştıkları dijital para birimi olan Libra hakkında bazı yorumlar yaptı. Mesela, Hindistan’da bir test yaptıklarını ve aynı zamanda Meksika’da çalıştıklarını bildirdi.

Facebook CEO’sundan çarpıcı Libra açıklaması

Haziran ayında, Facebook gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen Libra adında yeni bir dijital para birimi duyurdu. Bu kripto para birimi ABD doları, Singapur doları, euro, Japon Yeni ve İngiliz sterlini içeren bir para birimi sepeti ile desteklenecek.  Aynı zamanda, Facebook farklı ülkelerden büyük finans şirketlerinin desteğiyle Libra Birliği’ni kurdu. Bu firmalardan bazıları PayPal, Visa, Mastercard, Uber ve Mercado Libre’dir. Zuckerberg’e göre Libra için Hindistan’da bir test yaptılar ve Meksika’da da çalışıyorlar. Bu konuda, Facebook CEO’su yorumladı:

Hindistan’da bir testimiz var. Meksika’da ve bunun yaygınlaşması için bir sürü başka ülkede çalışıyoruz. Amacımız bu yılın sonundan önce Libra’nın mevcut para birimlerinin olduğu pek çok yerde ortaya çıkmasını sağlamak.

Ayrıca Mark Zuckerberg tüm Libra ekosistemi ve gelecekte nasıl genişletmeyi planladıklarından bahsetti. Libra girişimi etrafında daha büyük ve daha egzotik bir projeleri olduğunu açıkladı. Küresel olarak işe yarayacak yeni bir tür dijital parayı piyasaya sürmek istiyorlar.

Facebook, global bir kripto para oluşturmayı hedefliyor

Facebook, zaman içinde ortaya çıkabilecek tüm yasal düzenleme sorunlarıyla başa çıkmak için projeyi erken ilan etmeye de karar verdi. Dünyanın dört bir yanındaki pek çok düzenleyici, Libra’nın para politikaları ve egemenliği üzerindeki etkileri konusunda endişeli. Zuckerberg, kripto para birimini başlatmak için çok uzun süre çalıştıklarını da vurguladı.Kripto para biriminin dünyadaki Facebook kullanıcıları tarafından kullanılması bekleniyor.

En popüler sosyal medya ağı aylık 2,4 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip. Bu yeni projenin, kullanıcıların işlemlerini kolay bir şekilde ve ücretler için endişelenmeye gerek kalmadan gerçekleştirmesine yardımcı olması bekleniyor. Bireyler, Libra dijital varlığını Facebook Messenger uygulamalarından, WhatsApp yoluyla veya Calibra adında özel bir cüzdan kullanarak kullanabilirler.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin