Facebook
Facebook Blockchain ekibi büyüyor.

Facebook Blockchain ekibi büyüyor: 6 adet açık pozisyon var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mayıs ayında David Marcus liderliğinde faaliyetlerine başlayan Facebook Blockchain ekibi, bir iş geliştirme başkanı ile birlikte toplam 6 adet açık pozisyona sahip. Ekibin çalışan sayısını artırarak yeni alanlara genişlemek isteyebileceği söyleniyor.

Bir iş geliştirme müdürü dışında, şirkette şu anda beş tane daha açık pozisyon var. Bir politika yöneticisi, bir medya direktörü, pazarlamada iki iş ve biri de İsrail’de yazılım mühendisliği rollerini içeriyor.

Facebook ortaklık ve satın alımlarıyla son yıllara damgasını vurdu

Facebook için ortaklıklar ve satın almalar artık iş için bir standart halini aldı. WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın alarak anlık mesajlaşmayı genişleten şirket, daha sonra 1 milyar dolar karşılığında Instagram’ı satın aldı ve ardından 2 milyar dolarlık bir sanal gerçeklik donanım geliştiricisi olan Oculus’u bünyesine kattı.

Şirket, farklı alanlarda genişleyerek çok yönlü bir şirket haline geldi. Ekibin büyümesinin, gelecekte bir Blockchain şirketiyle anlaşılabileceğini işaret etme olasılığı üzerinde duruluyor.

Dealmaker ilanı detaylandırılmadı ancak söz konusu kişinin strateji ve yatırımlar üzerinde çalışacağı ve aynı zamanda anlaşmaları müzakere edip sonlandıracağı belirtiliyor.

Facebook Blockchain ekibi tam olarak ne yapıyor?

Facebook Blockchain ekibi ve işlevleri hakkında çok az şey biliniyor. Ocak 2018 tarihli misyonunda, kurucu ortak ve CEO Mark Zuckerberg, iktidarı desantralize ettiği için Blockchain teknolojisiyle ilgilendiğini söyledi. Bununla birlikte, Mayıs ayında Facebook Messenger’ın başındaki David Marcus, Blockchain teknolojisinin Facebook’ta en iyi şekilde nasıl kullanılabileceğini keşfetmek için küçük bir gruba liderlik etmeye çağrıldı.

Facebook’un Blockchain ekibine dev transfer: David Marcus kimdir?

Marcus ayrıca ABD’deki en büyük kripto borsası olan Coinbase yönetim kurulunda da görev aldı. Ancak Ağustos ayında görevinden istifa etti. Şirket henüz planları hakkında bir şey açıklamadı.

İş ilanlarına yakından bakıldığında, yapay zeka platformunun yapım aşamasında olabileceği de pek düşük bir ihtimal değil. Şirket ayrıca yeni finansal hizmetler geliştirirken bilgi paylaşmanın yeni yollarına da odaklanabilir.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Rapor: Küresel Blockchain piyasası önümüzdeki 6 yılda nasıl bir değişim geçirecek?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin