Başarılı analistten devasa Ethereum ve Ripple tahmini
Başarılı analistten devasa Ethereum ve Ripple tahmini

Ethereum Classic’deki olumlu gelişmeler ETC fiyatını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finans sektöründen gelen yoğun ilgi ile ETC fiyatı geçen hafta yüzde 10 değerinde bir artış yaşadı. Onun meşhur forkundan sonra hayatta kalacağından şüphe duyan karamsar güruh için ise bu tam bir sürpriz oldu.

Kripto piyasasının son düşüşüne kadar, altcoinlerin bir haftalık kazançlarına şahit olmuştuk. ETC ise fiyat artışlarında ilk 20 coinin çoğunun önüne geçti. Nedeni olarak ise adının büyük finans kurumları ile geçmesi olarak görülüyor.

Büyük finans kurumları Ethereum Classic‘e yoğun ilgi gösteriyor

Yine de, şüpheciler, ETC’nin geçmişte “pump and dump”a maruz kaldığı konusuna takılabilirler. Ama bu seferki durum öyle görünmüyor. ETC, geçtiğimiz ay en az iki finansal firmadan ciddi bir ilgi gördü. Bu, Ethereum Classic’i hem tüketicilere hem de kurumsal yatırımcıların dikkatini çeken bir durum oldu.

İlk olumlu haber 28 Ağustos’ta geldi. Kingdom Trust, Lloyds of London sigortalı gözetim platformunu başlattıklarını açıkladı. Ve gözetim platformu içinde Ethereum Classic’in de bulunduğu birkaç kripto varlık için hizmet vereceğini duyurdu.

Sonraki olumlu haber ise 30 Ağustos’ta geldi. Başka bir kripto gözetim platformu haberi de Kanadalı bir şirketten geldi. Bu firma askeri sınıf güvenlik özelliği taşıyor. Ve gözetim hizmeti güvenli bir çevrimdışı depolama ile dijital varlık yönetimi çözümü sunacağını açıkladı. Ana hedef ise kurumsal yatırımcılar, mevduat bankaları, aile ofisleri ve hedge fonlarına hizmet vermek. Kanadalı şirket  sekiz kripto parayı destekleyecek ve ETC de bunlardan biri.

Olumlu gelişmeler ile ETC fiyatı geçen hafta yüzde 10 artış sağladı

Bu gelişmelerin her ikisi de, ETC’nin hala kripto topluluğunun içinde yer aldığını vurguluyor. Bu haberlere göre ise geçtiğimiz hafta yüzde 10’luk bir kazanç elde etmesi sürpriz değil. Bu kazanç, fiyatını 14 dolara çıkardı. Piyasaya arz edilen Bitcoin haberlerinin ardında düşüşler yaşandıktan sonra ise fiyatı 11,25 dolara kadar düştü.

Ethereum Classic işlem hacmi de kazançlarına yardımcı oluyor. Son 24 saatte 154 milyon dolar olan ETC işlem hacmi bugün piyasada bulunan diğer birçok altcoine kıyasla oldukça yüksek. Bu gelişmelerin uzun vadede ETC fiyatını nasıl etkileyeceği yakında takip edilecek. Öğrenmiş olduğumuz gibi, kripto pazarları her türlü sürpriz gelişmeye açık olup, fiyat tahmini yapmak oldukça zor.

Ama emin olduğumuz bir şey var ki o da  ETC’nin oldukça hareketli olduğu ve finansal şirketlerin, ticaret platformlarının ve genel Ethereum hedefiyle ilgilenenlerin radarlarında olduğu. ETC fiyatı tahmininde bulunmak  için henüz çok erken. Ancak, platform için olumlu gelişmeler oluyor gibi görünüyor.

usethebitcoin

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin