featured

Eylül 2023 için önemli kripto para tahminleri: Bu altcoinler iyi bir performans gösterebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayı kripto para piyasası için düşüş ayı oldu. Altcoinlerin çoğunluğu temmuz ortasında başlayan inişini sürdürdü. Bununla birlikte ağustos ayı aylık mum çubuğundaki Bitcoin Baskınlık Oranındaki (BTCD) düşüşün de gösterdiği gibi, altcoinler genel olarak Bitcoin’den (BTC) daha iyi performans gösterdi. Bunu göz önünde bulundurarak eylül ayı için kripto tahminlerine bakıyoruz.

Chainlink (LINK) nihayet uzun vadeli direnci aşacak

Chainlink fiyatı Nisan 2022’den bu yana bir konsolidasyon modelinde sıkışmış durumda. Fiyat, bu süre zarfında azalan bir direnç çizgisinin altında ancak 5,70 dolar yatay destek alanının üzerinde işlem gördü.

Tüm bunlar, fiyatın 5,70 dolar bölgesinden düştüğü haziran ayında sona ermiş gibi görünüyor. Ancak LINK kısa bir süre sonra bölgeyi geri aldı ve düşüşün sadece bir sapma olduğunu öne sürdü. Bu genellikle yukarı doğru bir hareketin izlediği bir yükseliş işaretidir.

Sapma, haftalık Göreceli Güç Endeksi’ndeki (RSI) güçlü bir yükseliş sapmasıyla da birleşti. RSI, aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek ve bir varlığın biriktirilip biriktirilmeyeceğine veya satılıp satılmayacağına karar vermek için kullanılan bir momentum göstergesidir. 50’nin üzerindeki okumalar ve yukarı yönlü bir trend, boğaların hala bir avantaja sahip olduğunu gösterirken 50’nin altındaki okumalar bunun tersini gösterir.

Bir fiyat düşüşüne bir momentum artışı eşlik ettiğinde bir yükseliş sapması meydana gelir. LINK’te olduğu gibi genellikle yukarı yönlü hareketlerden önce gelen bir yükseliş işaretidir. Bu nedenle hareket, sapmayı ve geri kazanımı meşrulaştırır ve yukarı doğru bir hareketin takip edeceğini düşündürür.

kripto

Ardından LINK fiyatı beşinci kez direnç çizgisine ulaştı (kırmızı simgeler) ancak reddedildi. Şimdiye kadar hat 483 gündür yerinde duruyor. Çizgiler her dokunulduğunda zayıfladığından, çizgiden nihai bir kopuş en olası senaryodur.

Bu durumda LINK en azından bir sonraki direnç olan 9 dolara yükselebilir ve hatta muhtemelen 13 dolara çıkabilir. Bu, sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 115’lik bir artış anlamına gelir. Bununla birlikte 5,70 dolar bölgesinden bir kırılma, 4,50 dolarlık bir sonraki en yakın desteğe yüzde 25’lik bir düşüşü tetikleyebilir.

Ocean Protocol (OCEAN) fiyatı iki katına çıkabilir

Nisan 2021’de 1,94 dolar ile zirveye ulaşan kripto para OCEAN fiyatı, o zamandan beri azalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Bu düşüş eğilimi 882 gün boyunca devam etti ve fiyat bu trend çizgisini (kırmızı simgeler) aşmak için altı başarısız girişimde bulundu.

Trend çizgileri her dokunuşta zayıflama eğiliminde olduğundan kripto paranın sonunda bu trend çizgisinden kopma ve önemli ölçüde artma olasılığı daha yüksektir. Şubat başından bu yana fiyat azalan bir paralel kanal (beyaz) içinde hareket ediyor. Bu formasyon tipik olarak düzeltici hareketlerle ilişkilendirilir.

Dolayısıyla kripto para için gelecekteki en olası fiyat senaryosu bu kanaldan bir kopuştur. Bu beklenti uzun vadeli direnci zayıflatan tekrarlanan kırılma girişimleriyle uyumludur.

Dolayısıyla OCEAN fiyatı kanaldan ve direnç çizgisinden çıkarsa en az yüzde 200 artarak bu süreçte 1 dolarlık yatay direnç alanına ulaşabilir. Bununla birlikte başka bir ret, kanalın destek hattında 0,21 dolarda yüzde 35’lik bir düşüşe neden olabilir.

DASH kripto para birimi yüzde 60 oranında düşecek

DASH fiyatı, Aralık 2017’deki rekor seviyesi olan 1.625 dolardan düşüş yaşadı. İki yıl sonra 40 dolar seviyesi (yeşil simge) civarında destek buldu ve bu da önemli ölçüde daha düşük bir fitil ve yukarı yönlü bir hareketin başlamasıyla sonuçlandı.

Ancak Mayıs 2021’de kripto para birimi DASH fiyatı bir kez daha düşüşe geçti. Temmuz 2023’e gelindiğinde nihayet 40 dolar destek seviyesinin altına indi ve 17 Ağustos’ta 23,86 dolarlık düşük bir noktaya ulaştı. Bu, Şubat 2017’den bu yana görülen en düşük fiyat oldu.

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) devam eden düşüş trendini teyit ediyor. Yatırımcılar RSI’ı genellikle bir piyasanın aşırı alım ya da aşırı satım durumunda olup olmadığını değerlendirmek ve varlık biriktirme ya da satma konusunda karar vermek için bir momentum göstergesi olarak kullanır.

RSI değeri yukarı yönlü bir trendle 50’yi aştığında, boğaların hâlâ avantajlı olduğunu gösterir. Tersine, okuma 50’nin altına düştüğünde, bunun tersini gösterir. Şu anda RSI 50’nin altında (kırmızı simge) ve düşüyor, bunların her ikisi de düşüş eğiliminin işaretleri.

Düşüşün devam etmesi hâlinde, takip edilmesi gereken en yakın destek alanı 10 dolardır ve bu da mevcut fiyattan yaklaşık yüzde 60’lık bir düşüşü temsil etmektedir. Tersine, 40 dolar direnç seviyesine geri dönüş yüzde 55’lik bir artış anlamına gelecektir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin