Evde Ethereum madenciliği yaparak yılda 122 bin dolar kazanıyor! Ekipmanını açıkladı
Evde Ethereum madenciliği yaparak yılda 122 bin dolar kazanıyor! Ekipmanını açıkladı

Evde Ethereum madenciliği yaparak yılda 122 bin dolar kazanıyor! Ekipmanını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Simon Byrne, Ethereum’un (ETH) potansiyelinden yararlanmak için ev içi kripto madenciliğini yepyeni bir seviyeye taşıdı. Byrne, Ethereum madenciliği yaparak yılda 122.000 dolar kazanç elde ediyor.

Ethereum madencisi yılda 122.000 dolar kazanıyor

İlk olarak Anthony Garreffa tarafından bildirildiği üzere Byrne, 78 adet GeForce RTX 3080 grafik kartından oluşan bir ETH madencilik teçhizatı kurdu. RTX 3080, üst düzey PC oyuncularına pazarlansa da kripto madencileri yeteneklerini geliştirmek için bu güçlü özellikleri kullanıyor.

Yaklaşık 300W güç kullanan her bir kartla Byrne’ın kurulumu 23,4KW enerji kullanıyor. Ve bu, AC gibi ilişkili maliyetleri bile hesaba katmıyor. Elektrik faturasının ayda yaklaşık 2.166 dolara kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Ekipman için 93.522 dolar harcadı

RTX 3080, Eylül ayında 699 dolarlık bir fiyatla piyasaya sürüldü, ancak arz sıkıntısı fiyatın 1.199 dolara yükselmesine neden oldu. Son fiyata göre bu Byrne’nin kurulumu için 93.522 dolarlık bir harcama yapılması gerektiği anlamına geliyor.

Yine de bu maliyetler, operasyonun madencilik kapasitesi ile dengelenebilir. Garreffa’ya göre bir GeForce RTX 3080 grafik kartının Ethash kullanarak yaklaşık 83MH/s’lik bir hash oranı var ve bu da ayda yaklaşık 0,22236870 ETH üretmesi anlamına geliyor. Bu nedenle 78 kartın tamamı ayda 17,3 ETH üretebilir. Bu da bugünün fiyatlarında yaklaşık 12.352 dolara eşdeğer.

Fiyat artarsa kâr katlanabilir

Elektrik maliyetlerini ortadan kaldırmak, kabaca ayda 10.200 dolar veya yılda 122.000 dolar geliyor. Ve bu, bir sonraki boğa piyasasında Ethereum’un fiyat potansiyelini hesaba katmıyor.

Ethereum’un fiyatı, 2018’in ortasından bu yana ilk defa 700 doları geçti. Altcoin mevsiminin geri dönüşü, bazılarının tahmin ettiği gibi, yatırımcılar Bitcoin’den diğer büyük kripto para birimlerine geçiş yaptıkça, orta vadede ETH’nin fiyatını daha da yükseltebilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin