Japon devi SBI ile SIX bir araya geliyor: Yepyeni bir kripto platformu yolda!
Japon devi SBI ile SIX bir araya geliyor: Yepyeni bir kripto platformu yolda!

ETP onayından sonra yeni ürün: SIX, Ethereum merkezli bir ETP başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’nin en büyük kripto borsası SIX, Ethereum merkezli bir ETP (borsada işlem gören ürün) başlattı. Sadece bir hafta önce de müşterilerine BTC destekli bir ETP sunmaya başladılar.

Ethereum lansmanı geçen yıl yapıldı

Her iki ETP de şimdi yönetim için yüzde 2,5 ücrete sahip. Her iki ürün de AETH ve ABTC markaları altında işlem görecek. ETP’ler, Zug merkezli Amun AG kripto borsası yardımı ile oluşturuldu. SIX Borsası, Ethereum destekli ETP’nin lansmanından ilk kez 2018 sonbaharında bahsetti. O zamanlar şirket BTC, ETH, BCH, XRP ve LTC kripto varlıklarına dayanarak yaklaşık beş ETP oluşturma planlarını açıkladı.

Mevcut tahminler, ETH ETP’nin pazar payının yüzde 16,7’sini alacağını iddia ediyor. BTC’ye gelince, ETP’nin varlık pazarının yaklaşık yarısını kazanması bekleniyor. BCH ve LTC, analistlere göre sırasıyla yüzde 5.2 ve yüzde 3 kazanacak.

SIX SDX Blockchain alım satım platformunu başlatmak üzere

Çok uzun zaman önce, SIX Borsası kripto alım satım platformu SDX’in test versiyonunu tamamladı ve şimdi denemeler için hazır. Platformun toplum tarafından öngörülmesi ve bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Şu anda, lansman tam zamanı Ağustos-Eylül olarak planlanmaktadır. Ancak, kesin tarih İsviçre’nin mali düzenleyicisi olan Mali Piyasa Denetleme Kurumu’nun kararına bağlı olarak değişebilir.

SIX’ten önceki kripto ürünü

Daha önce, 2018 sonbaharının sonlarında, yakın zamanda piyasaya sürülen kripto temelli ETP’ler hakkında sadece görüşmeler yapıldığında, SIX Borsası HODL adlı ilk ETP ürününü piyasaya sürmüştü. Bu, en büyük kripto varlıklarının beşini kapsıyor. XRP, BTC, BCH ve LTC bunlar arasında bulunuyor.  Bu yılın ilerleyen günlerinde, borsa yatırımcılar için daha fazla kripto ürünü sunmayı planlıyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin