Ticaret devi eToro’dan yepyeni pasif gelir kaynağı: GoodDollar
Ticaret devi eToro’dan yepyeni pasif gelir kaynağı: GoodDollar

eToro ekonomik eşitsizliğin üstesinden Blockchain ile gelecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

eToro küresel refah eşitsizliği ile mücadele etmek için Blockchain tabanlı sosyal projesi GoodDollar’ı duyurdu.

eToro GoodDollar’a büyük yatırım yaptı

GoodDollar bu hafta Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenen web zirvesinde dünyaya sunuldu. Lansmana göre eToro, projesine 1 milyon dolarlık fon aktarımı yaptı ve girişime daha fazla destek bulmaya çalışıyor.

Projenin ana hedefi çeşitli sebeplerden ötürü dünya bankacılık sistemi dışında kalmış ya da haklarından mahrum bırakılmış insanlar için ekonomik araçlar sağlama yoluyla küresel ölçekte ekonomik eşitsizliği azaltmak. Merkezi olmayan çözüm, para ve sahibi arasında doğrudan kimlik eşlemesi yaparak bir mülkiyet bağı kurmayı ve böylelikle aracıların müdahalesi olmaksızın doğrudan varlık sahibi olmayı sağlayacak.

Blockchain teknolojisi bağış projelerine umut oldu

Sitemizde de sıkça haberlerini okuduğunuz üzere, Blockchain teknolojisi bağış projelerinde yaygın olarak kullanılmakta. Bu projelerin en dikkat çekenlerinden biri kadın hakları odaklı Birleşmiş Milletler biriminin Ürdün’deki kamplarda çalışan kadın mültecilere ücret ödemek için kullandıkları merkezi olmayan ödeme yöntemleri. Banka sistemini kullanmayarak bankaların ağır işleyişinden ve gereksiz katılım paylarından kurtulan birim aynı zamanda programdaki mültecilere iris taraması kullanarak doğrudan ödeme sağlayarak bölgenin güvensizliğinden kaynaklanan mafyasal oluşumların işleyişe zarar verme ihtimalini de minimum düzeyde tutuyor.

Yine dünyanın en büyük kripto borsası Binance yakın zamanda tüm bağışların doğrudan yararlanıcılara gittiği Blockchain Charity Foundation projesini duyurdu. Platform ilk olarak Doğu Uganda’daki sel ve toprak kaymalarının mağdurları için fon toplamak için kullanılacak.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

eToro Borsası, Bitcoin ve altcoinler için yeni cüzdanını piyasaya sürüyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin