coinbase bitcoin işlem hacmi
Coinbase Bitcoin işlem hacmi Mayıs ayında 14 ayın en yükseğine çıktı

Coinbase liderliğindeki kripto para işlemleri ikiye katlanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg, bugün Sanford C. Bernstein & Co. tarafından yayınlanan bir raporu yayınladı. İlgili habere göre, son olumsuz etkilere rağmen, kripto para borsalarından yılın sonuna kadar 4 milyar dolarlık bir gelir artışı bekleniyor. Şu anda ise kripto para işlemleri yalnız komisyon kaleminden yaklaşık 1,8 milyar dolar gelir elde ettiği bildiriliyor.

Haberi yapılan rapor, tüm kripto para borsalarının işlem ücretleri göz önüne alınarak derlendi. Rapor kripto borsalarının kazanımlarının geleneksel borsaların göre yüzde 8’ine denk geldiğini ortaya koyarken piyasanın büyüme açısından oldukça müsait olduğu gerçeğini de ortaya koyuyor.

chart

Kripto para işlemleri Coinbase liderliğinde artmaya devam ediyor

Rapor aynı zamanda kripto piyasalarının tam kapasite çalışmadığını ve mevcut potansiyelini tam olarak yansıtmadığını ortaya koyuyor. Dikkat çeken diğer ayrıntı ise Wall Street firmalarının olası bir durgunluk yaşayabileceği dönemde, Coinbase’in bu firmaların rahatlıkla önüne geçebilme potansiyeli olduğunu da belirtiyor. Bu arada Coinbase’in kripto para borsaları işlem geliri havuzunun yaklaşık yüzde 50’sini oluşturduğu tahmin ediliyor. Kripto borsaları arasındaki rekabet bu şekilde kalmaya devam ederse Coinbase’in diğer borsalar ile arasını daha da açması beklenebilir.

Öte yandan rekabet durumunun daha da çetinleşmesi geleneksel borsaların kripto borsalarına adım atması ile gerçekleşebilir. Fakat Kripto piyasası bilindiği gibi diğer finans piyasalarından daha volatilit bir piyasadır. Ve sektör henüz temellerine oturtulmamış düzenleme eksiklikleri ile mücadele ediyor. Hâl böyle olunca da geleneksel borsalar kripto sektörüne girme konusunda bazı endişeler yaşıyorlar.

Fakat bazı analistler, kripto para piyasası sermayesi arttıkça ve kurumsal fonlar kripto sektörüne yerleştikçe piyasada bu riskleri almayı değecek birçok fırsat oluşacağına inanıyor. Geleneksel finans piyasası borsalarının ve şirketlerin bu fırsatları değerlendirip değerlendirmeyeceğini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin