FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!
FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!

eToro analisti Wall Street’in piyasayı destekleyeceğine inanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EToro’nın ünlü analisti Mati Greenspan, Wall Street’in katılımının Bitcoin pazarı üzerinde büyük bir etkisi olabileceğine dikkat çekti.

Kripto para piyasalarında son zamanlarda Bitcoin için heyecan verici anlara şahit oluyoruz. Özellikle dünyanın en büyük kripto parasının 5.000 dolar direncinde bir heyecan oluşturdu. Zira geçmiş dönemlere bakıldığında Bitcoin birçok defa psikolojik direnç bölgelerinde geri çekilmeler yaşamıştı.

Son yaşanan fiyat yükselişi, hala bir çok coin/token üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Yazımız yayına hazırlanırken, Ethereum’un son 24 saatlik zaman diliminde ilk 10 kripto para içinde öne çıktığını gördük. Stellar da yukarı yönlü görünümü ile öne çıkan kripto paralar arasında.

Bitcoin vadeli işlemleri rekor kırmaya devam ediyor

Bu yükseliş trendinin Bitcoin vadeli işlem ticareti üzerinde domino etkisi oluşturdu. Ve Chicago Mercantile Exchange’in (CME) yayınladığı verilere göre, Bitcoin vadeli işlemlerinin geçtiğimiz hafta 560 milyon dolardan fazla işlem gördüğü görülüyor.

eToro analisti, Greenspan, “Wall Street’in sözleşmeleri yalnızca kâğıt olsa ve Bitcoin’in fiyat üzerine direkt etkisi olmasa da, şu anda bu pazarın önemli bir parçası.” yorumunu yaptı.

CME’nin Bitcoin vadeli işlemlerinde kaydedilen alım satım işlemleri, yaklaşık 685 milyon dolarlık hacimle ilk on kripto paranın toplam hacmiyle eşleşen bir büyüklüğe ulaştı. CME Bitcoin vadeli işlemlerinde, borsa, 20.000’den fazla sözleşme sayısı ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yaklaşık 112 bin Bitcoin’e eşit olduğu bir rekor işlem gününe tanık oldu.

Wall Street’in kripto paraya olan ilgisinde artış var

Bu, CME’nin sözleşmelerinin her zaman nakit kullanılarak yapılmasına ve Bitcoin’in mutlaka el değiştirmesine gerek kalmamasına rağmen, Wall Street’in kripto paraya olan bu ilgisi, gelecek dönemler için Bitcoin alanının hayati bir parçası olarak görülüyor.

Borsada işlem gören Bitcoin vadeli sözleşmeleri gelecek ayın başlarında işlem yapmaya hazır olabilir. See It Market tarafından yayınlanan bir rapora göre, alım satım için uygun piyasalar S&P 500, Nasdaq 100, Russell 2000 ve Dow olacak.

Bitcoin vadeli işlemleri gibi dijital varlık türevlerinin büyük bir borsaya dahil edilmesi, kripto endüstrisinin likidite ve alanın kapsamlı meşrulaştırılması açısından bir genişleme vaat ediyor.

Bu arada Bitcoin güncel fiyatı gün içinde 5.300 doları test ettikten sonra yaşanan geri çekilme ile şu an 5.100 dolar seviyelerinde bulunuyordu.

cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin