Ethereum'un yaratıcısı, Ethereum Vakfı'ndaki en büyük değişiklikleri paylaşıyor
Ethereum'un yaratıcısı, Ethereum Vakfı'ndaki en büyük değişiklikleri paylaşıyor

Ethereum’un yaratıcısı, Ethereum’daki önemli gelişmeleri açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda, bir kripto para birimi meraklısı Twitter aracılığıyla Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin’e son 15 ay içinde Ethereum Vakfı’nda gerçekleşen “en büyük değişiklikleri” sordu.

Ethereum’un yaratıcısı, Ethereum Vakfı’ndaki en büyük değişiklikleri paylaşıyor

Kripto para birimi meraklısı, Buterin’in son 15 ayda Ethereum Vakfı’nın devasa bir değişim geçirdiğini belirten bir tweet yayınlamasından sonra sorusunu kaldırdı. Daha önceki bir yazıda Buterin, Ethereum Vakfı’nın onsuz hayatta kalmaya devam edebileceğini de belirtti. Vitalik Buterin’e son 15 ay içinde Ethereum Vakfı’nda gerçekleşen “en büyük değişiklikleri” şu şekilde sıraladı.

  1. Şimdi saflaştırma aşamalarında Casper/Sharding spec kabaca bitti.
  2. Spesifik olarak 4+ uygulama.
  3. Plasma’nın birçok uygulaması iyi durumda.
  4. ZK-SNARK tabanlı katman 2 ölçeklendirme ve gizlilik iyi durumda.

Ethereum projesindeki son çalışmalar

Geçtiğimiz aylarda, Sigma Prime, Prysmatic Labs, Rocket Pool, Status ve PegaSys gibi birçok geliştirme ekibi Casper ve Sharding’i geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyorlardı. Çünkü Vitalik “Ethereum 2.0 vizyonunu” duyurdu. Birkaç gün önce, Prysmatic Labs, Sharding Client, Prysm v0.0.0’ın demo versiyonunun yayınlandığını duyurdu. Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Sigma Prime Lighthouse projesi, son iki hafta içinde çok fazla ilerleme kaydetti.

Rocket Pool’daki geliştiricilere göre, Ethereum 2.0, yeni ekonomik sistemler inşa etme ve küresel işbirliği için bir merkez olma potansiyeline sahip. Proje tek bir şirket tarafından geliştirilmiyor ve çeşitli seviyelerde merkezsizleştirildiği söyleniyor. Ethereum topluluğu ayrıca, Ethereum Devcon 4 etkinliğinden sonra gerçekleştiği söylenen Constantinople hard fork için hazırlanıyor. 9 Ekim’de Ropsten TestNet’inde denenecek olan hard fork, yakın zaman önce karşılaşılan Ethereum Virtual makinesinin (EVM) Hizmet Reddi (DoS) saldırı vektöründen dolayı 5 günlük bir gecikmeyle karşı karşıya kaldı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin