Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?
Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?

Ethereum 9 Ekim fiyat görünümü: ETH’de hedef 250 dolar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 9 Ekim fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum dün 225 dolardan başlattığı yükselişini 235 dolara kadar yükseldi.
  • 235 doların üstünde gelen kar satışları ve açılan kısa pozisyonlar ağırlıklı olunca ETH fiyatında bir miktar gerileme yaşandı. Fakat düşüş kısıtlıydı ve ETH 230 dolara tutunmayı başardı.
  • Ether’in dolar karşısında son yükselişi fiyatının saatlik 100 ve 200 hareketli ortalamaların üzerine çıkmasına neden olarak görünümü pozitife çevirdi.

Ethereum son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 2 oranında değer kazanırken, Bitcoin’de bir miktar değerleme olması neticesinde Bitcoin’e karşı yüzde 0,87 oranında artış gösterdi.

Ethereum 9 Ekim Fiyat hareketleri

Yaklaşık bir haftadır 220 -230 dolar bandında hareket eden Ether, dünkü yükseliş ile fiyatını 230 doların üzerine taşımayı başardı. Bu yükseliş büyük diyebileceğimiz yüzdelere sahip olmasa da Ethereum’un pozisyon değiştirmesini sağlaması açısından oldukça kritikti.

4 saatlik ETH/USD grafiğine baktığımızda ETH/USD paritesinin bu yükseliş trend çizgisi üzerinde kalması yükselişin devamı için oldukça önemli. Aynı zamanda yine 4 saatlik fiyat grafiğinde gözümüze çarpan diğer bir detay ise 100 – 200 HO’lar arasındaki boşluk. Son bir haftalık hareketlere dikkatle baktığımızda iki hareketli ortalama arasındaki boşluğun açıldığını görüyoruz. Bu durum Ether’in daha yüksek fiyatlara çıkabileceği potansiyelini gösteriyor.

Gün içerisinde 230 doların üzerinde fiyat kapanışları oldukça kritik olacakken daha geniş perspektifte baktığımızda, kısa vadeli yükseliş trend çizgisinin kırılmaması çok daha önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle Ekim ayı itibarıyla düşen hacimden dolayı düşük volatiliteli hareketlerine şahit olduğumuz kripto parada yükselişin devamı bize ilk hedef olan 240 dolar gösterebilir. Sonrasındaki ikinci hedef ise psikolojik bir direnç noktası olarak adlandırabileceğimiz 250 dolar seviyesi olacaktır.

Kısa vadeli yükseliş trendinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise bu sefer 100 ve 200 hareketli ortalamalar sırasıyla 225 dolar ve 220 dolar seviyesinde dinamik birer destek görevi görebilirler.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Ethereum 4 saatlik fiyat grafiğinde daha net sonuç alabileceğimiz MACD’nin yükseliş ile doğru orantılı olarak pozitif bölgede olduğunu görüyoruz. MACD histogramının 0 seviyesine yaklaşma durumu bir düzeltmeyi işaret edecekken, histogram çizgilerinin büyüyerek ilerlemesi yükselişin devamını gösterir.

Stokastik osilatöre baktığımızda ise aşırı alım bölgesindeki konumunda aşağı yönlü hareket etme eğilimini görüyoruz. Bu durum gün içi bir düşüş hareketinin başlamasına neden olabilir. Diğer yandan yüksek seviyelerde bulunan RSI ve CCI göstergeleri orta vadeli fiyat trendinin güçlü olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin