Ethereum’un kurucusu: “Ethereum saniyede beş işlem yapıyor.”
Ethereum’un kurucusu: “Ethereum saniyede beş işlem yapıyor.”

Ethereum’un kurucusu: “Ethereum, saniyede 1 milyon işlem gerçekleştirebilecek!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, yakın tarihli bir OmiseGo soru-cevap etkinliğinde Sharding ve Plasma gibi ikinci katman çözümleriyle Ethereum ağının nihayetinde saniyede 1 milyon, potansiyel olarak ise 100 milyondan fazla işlem gerçekleştirebileceğini açıkladı.

Ethereum’un kurucusu: “Ethereum saniyede beş işlem yapıyor.”

Vitalik Buterin, daha önce katıldığı çeşitli konferans ve sunumlarda genel olarak Ethereum Blockchain protokolünün ve merkezi olmayan blok zincir ağlarının ölçeklenebilirlik meselelerini ele almak için uğraştığını vurguladı. 2017 yılının Eylül ayında TechCrunch tarafından düzenlenen bir konferansta girişim kapitalisti Naval Ravikant ile yaptığı bir röportajda Vitalik Buterin, Bitcoin ile Ethereum’un saniyede 3 ila 6 işlem gerçekleştirdiğini söyledi. Bu röportajda Vitalik Buterin, Blockchain’in Visa gibi büyük ölçekli ödeme ağlarını, Nasdaq gibi hisse senedi borsalarını ve nesnelerin interneti (IoT) ağlarını desteklemesi için saniyede yüz binlerce işlem gerçekleştirmek zorunda kalacağını da sözlerine ekledi. Vitalik Buterin konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin şu anda saniyede üç işlemden biraz daha az işlem yapıyor ve eğer dörde yaklaşıyorsa, zaten en yüksek kapasitede. Ethereum saniyede beş yapıyor ve altıdan fazla ise, o zaman aynı zamanda en yüksek kapasitede. Öte yandan, Uber ortalama olarak saniyede 12, PayPal’da yüzlerce, Visa’da birkaç bin, on binlerce büyük borsada ve IoT’da saniyede yüz binlerce işlem yapılıyor.

Ethereum’un kurucusu: “Ethereum, saniyede 1 milyon işlem gerçekleştirebilecek!”

Vitalik Buterin, OmiseGo soru-cevap etkinliğinde şu anda Ethereum test ağı üzerinde denenen ikinci katman ölçekleme çözümlerinin Ethereum Blockchain’inin optimizasyonunda yenilikçi bir yaklaşım benimseyerek milyonlarca kullanıcıya sahip büyük ölçekli merkezsiz uygulamalarını desteklemesini sağlayabileceğini belirtiyor. Vitalik Buterin ayrıca katman 1 ve katman 2 çözümleri arasındaki sinerjinin, Ethereum’un ölçeklenebilirliğini 10.000x artıracağını ve ağın saniyede milyonlarca işlemi işlemesine ve çoğu uygulamayı desteklemesine olanak sağlayacağını belirtiyor. Ethereum’un kurucusu, bunu daha fazla detaylandırarak şunları söylüyor:

Eğer, Sharding’den 100x ve Plasma’dan 100x alırsanız bu ikisi temelde size 10.000x ölçeklenebilirlik kazandırır. Bu da temel olarak blokajların çoğu insanın onlarla yapmaya çalıştığı uygulamaların çoğunu idare edecek kadar güçlü olacağı anlamına gelir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin