Ethereum geliştiricileri, güncelleme konusunda ayrıntı vermiyor
Ethereum geliştiricileri, güncelleme konusunda ayrıntı vermiyor

Ethereum’un geleceği ve Ethereum ile Bitcoin arasındaki farklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un geleceği konusunda sık sorulan sorulara ayrıntılı bir cevap vermek istedik. Sadece birkaç yıl önce ortaya çıkan Ethereum, çok kısa bir sürede gelişti ve 20-30 milyar dolar civarında bir piyasa değerine ulaştı. Sadece 23 yaşında olan Vitalik Buterin tarafından geliştirilen Ethereum’daki bu yoğun ilgi, Ethereum’un Bitcoin’den farklı alanlarda önemli çözümler sunabilmesi gerçeğinden kaynaklanıyor.

Ethereum ile Bitcoin arasındaki farklar

Bitcoin ve Ethereum’un altyapısını oluşturan teknolojilere baktığımızda, Ethereum’un bir adım önde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. En temel olarak, Ethereum Bitcoin’den daha hızlı. Bitcoin’deki ortalama blok oluşturma süresi 10 dakika. Ethereum bu süreyi 12 saniye azaltmayı planlıyor. Bu, işlemlerin mümkün olduğunca çabuk onaylanacağı anlamına gelir.

Ek olarak, Ethereum akıllı bir sözleşme işlevselliğine sahip ve Bitcoin’den önemli ölçüde farklı. Akıllı sözleşmeler sayesinde, avukatlara, noterlere vb. ihtiyaç duymayız. Ayrıca, akıllı sözleşmeler, sözleşmeyle ilgili kuralları ve cezaları sadece geleneksel bir sözleşme olarak tanımlamakla kalmaz, aynı zamanda bu yükümlülüklerin otomatik olarak yerine getirilmesini de sağlar.

Akıllı sözleşmelerin bir örneği

Benden bir daire kiraladığınızı varsayalım. Blockchain üzerinden kripto para birimini kullanarak kiralama ücretini ödediniz. Sanal sözleşmemizden bir makbuz alacaksınız; Size belirli bir tarihte sona erecek bir dijital anahtar veriyorum. Anahtar zamanında gelmezse, Blockchain ödenen parayı iade eder.

Kirayı, kiralama başlangıç ​​tarihinden önce gönderirseniz, sistem size fiyat ve anahtarı verir. Aramızda yaptığımız anlaşmaya yüzlerce kişi şahit oldu ve teslimat sorunsuz gerçekleşti. Anahtarı akılda verebilirim. Çünkü eminim ödeyeceğim. Akıllı sözleşmeler finans, sigorta, emlaktan kredi kullanımına kadar pek çok alanda kullanılabilir. Akıllı sözleşmeler, geleneksel sözleşmelerin maliyetini ortadan kaldırmaktan daha güvenli bir yöntemdir.

Ethereum’un geleceği

Öte yandan, kendi özel yazılım dilini kullanan Ethereum, merkezi olmayan yazılım protokollerinin geliştirilmesini sağlar. Bu protokoller sayesinde, aynı ana işletim sisteminde binlerce alt kodun oluşturulması ve tek bir Blockchain ile kabul edilen sözleşmelerin kullanılması da mümkündür. Yaptığımız gibi, çoğu insan Ethereum ve Bitcoin’i karşılaştırıyor, fakat gerçek şu ki farklı projelere sahipler ve her birinin farklı amaçları var.  Vitalik Buterin, Ethereum’un geleceği hakkında şunları söylüyor:

Bitcoin’in kullanım alanı Ethereum’dan daha sınırlı. Bu nedenle, Ethereum’un geleceğinin daha parlak olduğu söylenebilir.

Putin’in desteği önemli

Rus Cumhurbaşkanı Putin’in de Ethereum’a tam destek vererek, Ethereum’u yaygınlaştırmak için çaba sarf ettiğini biliyoruz. Bunu dikkate aldığımızda, Ethereum’un Bitcoin’in önünde olabileceği varsayılabilir. Ancak kripto para dünyasında hiçbir şeyin kesin olmadığını unutmayınız.

Dünya çapında şirketler Ethereum ile işbirliği içinde

Son olarak, dünya çapındaki şirketler Ethereum ile işbirliği içinde çalışıyor. Bu şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu şirketler arasında öne çıkanlar şunlardır: BBVA, BP, Deloitte, ING, Microsoft, Intel, JP Morgan, Kanada Ulusal Bankası, Samsung, Santander, Toyota, Thomson Reuters, vb.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin