Birleşik Krallık iletişim düzenleyicisinin Blockchain çalışması için ödenek veriyor
Birleşik Krallık iletişim düzenleyicisinin Blockchain çalışması için ödenek veriyor

Birleşik Krallık iletişim düzenleyicisinin Blockchain çalışması için ödenek veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Krallık, ulusal telekom düzenleyicisinin telefon numaralarını düzenlemeye ve yönetmeye yönelik araştırmasına sponsorluk yapıyor.

Düzenleyicilerin öncü fonu cuma günü duyuruldu. Ulusal iletişim düzenleyici kurumu Ofcom’a U.K. telefon numarası yönetimini geliştirmek için Blockchain teknolojisini kullanan bir proje için yaklaşık 700.000 pound ödeneceği açıklandı.

Ofcom, pazartesi günü açıklama yaptı. Kurum, U.K.’de ikamet edenlere ait yaklaşık 1 milyar telefon numarası bulunduğunu belirtti. Bu numaraların ya hâlihazırda kullanımda olduğunu ya da tahsis için ayrıldığını söyledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bu numara bloklarını, onların sayılarını ve hareketlerini kontrol etmelerini sağlayan telekom operatörlerine veriyoruz.

Ancak ülke, geleneksel analog telefon hatlarından internet tabanlı bir altyapıya geçtikçe mevcut sistemler sorunlarla karşılaşabilir. Böylelikle, maliyetleri azaltmak, daha verimli hale getirmek, sahtekârlığı önlemek, müşterilere daha iyi bir deneyim sunmak için Blockchain teknolojisi kullanılabilir.

Ofcom teknoloji şefi Mansoor Hanif, yaptığı açıklamada düzenleyicinin endüstri üyeleriyle birlikte çalışacağını açıkladı:

Blockchain’i, sabit hatlı müşterilerin numaralarını korurken hizmet sağlayıcıları nasıl daha çabuk ve kolay değiştirebileceklerini araştırmak için kullanacağız. Ayrıca, araştırmalarımızı, yenilikçi teknolojiler gibi diğer alanlara da genişleteceğiz. Tüketicilere fayda sağlamak için Blockchain uygulanabilir.

Birleşik Krallık, elde edilecek sonuçları paylaşacak

Bu gelişmeleri oluşturmak için yeni bir veritabanı geliştirmeye çalışıldığı ancak geçmiş girişimlerin başarısız olduğu da açıklandı.

Özellikle, merkezi veri tabanları pahalıdır ve işbirliğine engeller koyar. Ancak bir Blockchain platformu, maliyet etkin ve geleceğe dönük bir çözüm oluşturma fırsatı sunuyor.

Açıklamada, projenin bir sonucu olarak inşa edilen herhangi bir çözümün bir sanayi kullanıma sunulmadan önce test edileceği belirtildi. Dahası düzenleyiciler; anahtar öğrenmeleri, en iyi uygulamaları ve uygulanabilir olduğunda temel kodlama tabanını diğer düzenleyicilerle paylaşmayı amaçlıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin