Ethereum’un Constantinople hard forku DoS saldırısı nedeniyle ertelendi!

Ethereum’un Constantinople hard forku ertelendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

5 Ekim’de, Ethereum’un temel geliştiricisi olan Péter Szilágyi, Ropsten TestNet’teki yaklaşan Constantinople hard forku için başlatma planının ertelendiğini açıkladı.

Ethereum’un Constantinople hard forku DoS saldırısı nedeniyle ertelendi!

Péter Szilágyi, kararın Ethereum topluluğunun ortak kararı olduğunu söyledi. Core geliştiricisi, gecikmenin arkasındaki ana nedenin, bir Ethereum Sanal makinesi (EVM) Hizmet Reddi (DoS) saldırı vektörü ile karşılaşılması olduğunu belirtiyor. Szilágyi, gecikmenin müşterilere DoS saldırı vektörüne karşı çıkmak için CREATE2 Ethereum İyileştirme Protokolü (EIP) üzerinde bir güncellemeyi yapmasına, test etmesine ve yayınlamasına izin vereceğini söylüyor.

Daha önce 15 Eylül’de, Ethereum topluluğunun bir başka üyesi olan Eric Conner, Constantinople hard forkunun 9 Ekim’de Ropsten TestNet’de yayınlanacağını açıkladı. Conner ayrıca, hard fork TestNet’de yayınlandığında, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan Ethereum Devcon 4 etkinliğinin hemen ardından ana zincirde uygulanacağını belirtti.

Constantinople, kullanmak için daha verimli olacak!

Szilágyi’nin son tweetlerine göre, TestNet lansmanı 1 etap tarafından 4230000’i bloğu engellemek için itildi ve 5 gün gecikmeyle sonuçlandı. Ancak geliştiriciler, Ropsten TestNet’teki Constantinople lansmanının gecikmesinin, Ethereum hard forkunun ana lansman tarihlerini zorlayacağı konusunda yorum yapmadı.

Constantinople hard forku, bu yıl Temmuz ayında, geliştirici ve paydaş toplantısı sırasında Blockchain ve kripto para birimi sektöründe daha fazla yükseltmeye odaklanan konulara değindi. Geliştirme ekibi, yeni bir Blockchain ağı kullanım çağına işaret etmek için hard forkun oluşturulduğunu belirtiyor. Topluluk ayrıca Constantinople’nin uygun maliyetli bir MainNet göreceğini ve kullanmak için daha verimli olacağını iddia ediyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin