featured

Ethereum’un büyük sıçraması ve Launchpad XYZ ile yatırımcılara açılan yeni kapılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum (ETH), 19 Ekim tarihinden bu yana önemli ölçüde arttı. Fiyat bu süreçte uzun vadeli yükselen destek trend çizgisini doğruladı. Ayrıca teknik göstergeler de bu yükselişi destekliyor. Haftalık ve günlük grafiklerdeki Göreceli Güç Endeksi (RSI) hem yükseliş işaretleri gösteriyor hem de devam eden yukarı yönlü hareketi doğruluyor.

Yükselen ETH fiyat tahminine rağmen, azalan direnç trend çizgisinin reddedilmesi durumunda destek yönünde keskin bir geri çekilme gerçekleşebilir.

Ethereum (ETH) fiyatı 19 Ekim’den bu yana önemli ölçüde artış gösterdi ve bugün nihayet 1,854 dolara ulaştı.

Bu artış, uzun vadeli yükselen destek trend çizgisini doğruladı ve fiyatı azalan direnç trend çizgisine taşıdı. Peki, beklenen Ethereum gelebilir mi?

Ancak eğer, portföyünüze bir yenilik kazandırmak istiyorsanız, başka seçeneklere de göz atmak isteyebilirsiniz: Launchpad XYZ.

Web 3.0’un geleceğini merak eden birçok kullanıcı, son dönemlerde yapay zeka, blockchain ve NFT teknolojilerini yakından takip ediyor. Bu nedenle, kripto sektöründeki yatırımcılar, Web 3.0 ile uyumlu projelere ilgi gösteriyor ve yatırım yapıyor. Bu büyüleyici dünyada da Launchpad XYZ platformu ön plana çıkıyor.

Hemen Launchpad XYZ satın al

Ethereum 500 günlük destekten sıçradı

ETH, kripto piyasasındaki büyük değişikliklerden en çok etkilenen token’lardan bir tanesidir. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, Bitcoin’in hemen arkasında yer alıyor. Bu nedenle yatırımcıların ona karşı ayrı bir ilgisi olduğu söylenebilir. Aynı zamanda genellikle altcoin rallilerine öncülük ettiği için de önemlidir.

Ethereum’un haftalık zaman grafiği, fiyatın Haziran 2022 tarihinde dokunulan ve en düşük seviye olan 882 dolara gerilediğinden beri yükselen bir destek trend çizgisi ile birlikte arttığını gösteriyor.

Destek trend çizgisi şu ana kadar yukarı yönlü hareketin eğimini ölçtü.

ETH fiyatı, nihayet Ekim ayında trend çizgisinden sıçradı ve böylece 1 hafta için kayda değer bir yükseliş yaşadı. Bu hareket sonucunda grafikte oluşan mum, önceki dönemdeki kayıpların tamamen silindiğini göstermektedir.

Böyle bir mum çubuğunun daha önce oluşturulduğu tarih Temmuz 2021’di. Yani, 2 yıldan daha uzun süredir böyle bir hareket gerçekleşmemişti. Temmuz 2021’deki mumun ardından, aynı yılın Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,868 dolara bir ralli gerçekleşmişti.

Ancak, kripto piyasasının değişken doğası göz önüne alındığında öne çıkan yeni projeler de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Launchpad XYZ, Web 3.0 projeleri arasında rakipsiz bir potansiyele sahip gibi görünüyor. Ayrıca, Ethereum altyapısına sahip bir ERC-20 token’ı olan $LPX, 2023’ün 4. çeyreğinde popüler merkeziyetsiz kripto borsalarda listelenmesi bekleniyor.

Launchpad XYZ ön satışına katıl

Ethereum’un Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI)’nin de yükselişte olması bu harekete ayrı bir güven veriyor.  RSI göstergesi, yatırımcıların bir varlığı satıp satmayacağına karar vermeleri için kullanılır. Eğer gösterge 50 işaretinin üzerindeyse boğalar avantajlıdır. Tam tersi ise ayıların daha güçlü olan taraf olduğu söylenebilir.

Ethereum ETH

Ethereum grafiklerine bakıldığında RSI göstergesinin 50 işaretinin üzerinde olduğu ve artmaya devam ettiği görülüyor.

Balinalar ETH biriktirmeye devam ediyor

Ethereum fiyatına ilişkin zincir üstü veriler de yükseliş eğilimi gösteriyor. Bu özellikle balina hareketlerine bakıldığında daha da belirgindir.

Bu sabah erken saatlerde iki balina, Coinbase’den yaklaşık 68 milyon dolar değerindeki 39,450 adet ETH token’ı çekti. Bundan yalnızca bir saat önce de başka bir balina aynı borsadan 15 milyon dolar değerinde ETH çekti. Böylece son 24 saatte 83 milyon dolarlık ETH merkezi borsalardan çekilmiş oldu.

ETH

Bu tür büyük hareketler sıklıkla arz şokuna neden olabilir; bu da bir varlığa olan talebi karşılamaya yetecek kadar likidite olmadığı anlamına gelir ve bu da fiyat artışına neden olur.

Eski Frog Nation CFO’su 0xSifu’nun potansiyel tasfiyesi bu durumu daha da kötüleştirebilir. Hesabında Synthetix kalıcı sözleşmelerinde 21 milyon doların üzerinde ETH açık pozisyonu bulunuyor. ETH fiyatı 1,926 dolara ulaşırsa bir tasfiyeyle karşı karşıya kalabilir.

Ethereum fiyat tahmini: Bir sonraki hedef yılın en yüksek seviyesine ulaşmak mı?

Haftalık grafiğe benzer şekilde, günlük zaman dilimindeki teknik analiz de benzer bir görünüme sahip. Boğaların lehine olan teknik göstergeler, yükselişin devam edebileceğine işaret ediyor.

Bu, artışın öncesinde günlük RSI’da uzun vadeli bir yükseliş eğilimi ortaya çıkmıştı.

Bugün ETH fiyatı, yıllık en yüksek seviyesinden bu yana mevcut olan azalan direnç trend çizgisine ulaştı.

Önceki zirvenin kırılması, yükselişin kesin olarak başladığının bir başka teyidi olacaktır. Bu durumunda ise bir sonraki en yakın direnç noktası mevcut fiyatın yaklaşık %10 üzerinde 2,000 dolar seviyesine olacaktır. Bu seviye, Ethereum’un yılın en yüksek seviyesi olan 2,141 doların biraz altında bulunuyor. Dolayısıyla bu direncin kırılması durumunda, yeni bir yüksek gelebilir.

Öte yandan, kritik direnç noktasından bir reddediliş gelmesi durumunda, en yakın destek noktası olan 1,750 dolara doğru %5’lik bir düşüş gelebilir.

Web 3.0 odaklı öne çıkan yeni bir proje: Launchpad XYZ

Web 3.0’ı tam anlamıyla ele alan nadir platformlardan bir tanesi olduğu için Launchpad XYZ, gelecekte Web3’ün lideri olma potansiyeline sahiptir. Ayrıca, sahip olduğunuz token’ları veya NFT’leri kendi bünyesinde saklamayan merkeziyetsiz bir platform sunar. Launchpad XYZ aynı zamanda eğitime önem verir ve Web 3.0 ile ilgilenen kullanıcılara nasıl kazanç elde edebileceklerini öğrenmeleri için çeşitli eğitimler ve etkinlikler sunar. Kripto sektöründeki Web 3.0 odaklı projeleri karşılaştırdığımızda, Launchpad XYZ’nin kullanımının en kolay olduğunu görüyoruz. Bu da yatırımcılara Web 3.0 dünyasına giriş yapma konusunda büyük bir kolaylık sağlar.

Launchpad XYZ ön satışına katılın

Launchpad XYZ, diğer platformlardan ve kripto projelerinden ayıran temel unsur, Web 3.0 yatırımlarını basitleştirmesidir. Aynı zamanda yatırımcılar için önemli olan tüm bilgileri tek bir çatı altında toplayarak erişim kolaylığı sağlamaktadır. Kullanıcılarını ve yatırımcılarını kripto sektöründeki volatilite gibi olumsuz etkilerden korumayı hedeflemesi de bir diğer ilgi çekici unsurdur. Siz de hemen Launchpad XYZ ön satışına katılarak bu yenilikçi projenin bir parçası olabilirsiniz.

Launchpad XYZ ön satışına katılın

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin