XYZ domain desteği artık ana ağda ENS tarafından destekleniyor
XYZ domain desteği artık ana ağda ENS tarafından destekleniyor

Ethereum’dan popüler bir alan adı geliyor: XYZ desteği!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Name Service (ENS) kullanıcıları, artık cüzdanlarına, akıllı sözleşmelerine ve diğer hizmetlerine bağlanmak için XYZ alan adı talep edebilir. Ethereum .eth’nin sonrasında kullanıcıların cüzdanlarınıza bağlanmak için kullanabileceği .xyz uzantılı domain desteği de sağlıyor. Bu, ENS geliştiricisi Nick Johnson tarafından 5 Eylül Çarşamba günü yapılan bir duyuru ile kullanıcılara açık hale getirildi.

XYZ domain desteği artık ana ağda ENS tarafından destekleniyor

Johnson yazdığı blog yazısında yeni alan adı seçeneğinin bazı testler ve geliştirmelerden sonra geldiğini ve artık ana ağda ENS tarafından desteklendiğini belirtiyor. Bu alan adıyla ilgilenen tüm kullanıcılar herhangi bir alan adı kayıt şirketi aracılığıyla satın alabilir ve bir .eth alan adı gibi kullanabilirler. Bu, herhangi bir kullanıcının doğrudan cüzdanlarıyla ilişkilendirebileceği bir akıllı sözleşmeler yapması, alt alanlar oluşturması ve daha fazlasını yapmasını sağlıyor. Ayrıca EasyDNS, alan adını eklemek için basitleştirilmiş bir sihirbaz oluştururken kullanıcılar da ayrıca manuel olarak .xyz’yi ekleyebilirler. Johnson ayrıca konuya yönelik şunları söyledi:

ENS desteğimizi başlangıçta bir test sürüşü yapmak için .xyz’de kullanıma sunuyoruz. Ancak bununla ilgili en iyi şey, her DNS’den (üst düzey alan adı) hiçbir işbirliği veya izin gerektirmemesidir. Nasıl çalıştığını görme şansına sahip olduğumuzda, gerekli özellikleri destekleyen tüm diğer DNS TLD’lere aktarmayı planlıyoruz.

.xyz alan adı, ENS’nin desteklediği ikinci en üst düzey alan adı

Halihazırda ENS, Ethereum kullanıcılarının uzun cüzdan veya hizmet adresleri yerine insanlar tarafından okunabilir isimler kullanmalarına izin veriyor. Bu da bireylerin para transferi, kullanıcı akıllı sözleşmeleri veya başka bir şekilde projeler geliştirmesini çok daha kolay hale getiriyor.

.Xyz etki alanının eklenmesiyle ilgili çok fazla başlangıç ​​hilesi olmasının nedenlerinden biri, ENS’nin bu yıl başından itibaren yaygın olarak uygulanan .eth’nin ardından desteklediği ikinci üst düzey alan olarak kabul edilmesi. TLD’ler internette kullanımda olan en yüksek etki alanı ve internet veya merkezi olmayan web üzerinde herhangi bir web sitesini ziyaret ederken zorunlu bir unsur.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin