Ethereum'daki en büyük ponzi planı’nın cüzdanı boşaltıldı!
Ethereum'daki en büyük ponzi planı’nın cüzdanı boşaltıldı!

Ethereum’daki en büyük ponzi planı’nın cüzdanı boşaltıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda “en hızlı büyüyen Ethereum Ponzi planı” olmakla suçlanan üzerinde çalışan FairWin akıllı sözleşmesinin cüzdanı boşaltıldı.

Ethereum’da Ponzi planı FairWin boşaltıldı

Etherscan’ın verilerine göre, basın zamanında FairWin’in cüzdanı sıfır ETH’dir. Ancak akıllı sözleşmenin cüzdanı 26 Eylül’de 49.518 ETH’nin üzerinde gerçekleşti. Cüzdanın saldırganlar tarafından mı yoksa kullanıcılar tarafından mı boşaltıldığı belli değil, ancak çekilen adreslerin çoğu ikincisini gösteriyor. 27 Eylül’de bildirdiği gibi, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı FairWin akıllı sözleşmesinin Ethereum’da en hızlı büyüyen Ponzi programı olduğuna inandıklarını belirtiyor. Blockchain geliştiricisi Philip Kastonguay konu hakkında uyardı:

FairWin, tüm fonları riske sokan kritik açıklar içeriyor. Kullanıcıların fonlarını geri çekmeleri (özellikle Asya’da) ve ASAP sözleşmesiyle etkileşime geçmeleri gerekiyor.

Castonguay daha sonra üç ana güvenlik açığı keşfettiğini açıkladı: “biri sözleşmelerin sahibinin/yöneticisinin tamamen devre dışı bırakılmasına izin veriyor, diğeri yöneticinin kullanıcıların sonsuza dek fonlarını çekmesine izin veriyor, sonuncusu yalnızca sahibi tarafından değil, herhangi birisinin hesaba yatırılan yeni paraları çalmasını sağlıyor.” FairWin’in “Ethereum’da şimdiye kadar görülen en büyük aldatmacalardan biri” olabileceği belirtiliyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin