9 Ocak’tan itibaren Ethereum reklamları kaldırıldı
9 Ocak’tan itibaren Ethereum reklamları kaldırıldı

Ethereum’a hard fork öncesi darbe: Google Ethereum reklamlarını yasakladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta, Ethereum fiyatları yoğun bir şekilde geriledi ve ETH / USD daha fazla zarar riski altında. İkinci sırayı yine XRP‘ye kaybettikten sonra şimdi de Ethereum reklamları Google tarafından yasaklanmış gibi görünüyor.

9 Ocak’tan itibaren Ethereum reklamları kaldırıldı

Bu haftanın başlarında, bir Ethereum startup’ı olan ​​Decenter, bu konuyu şu şekilde açıkladı:

Akıllı sözleşme denetim hizmetlerimizde daha fazla görünürlük elde etmemize yardımcı olmak için son 6 aydır Google Reklamları kullanıyoruz ve son birkaç gün içinde garip bir değişiklik olduğunu fark ettik. Görünen o ki, Google Ethereum’u bir anahtar kelime olarak tamamen kara listeye almış. Kampanyalarımızda “Ethereum” içeren anahtar kelimelerin hiçbiri 9 Ocak’tan itibaren artık reklam göstermiyor.

Bildirildiğine göre, Ethereum Google’ın Bitcoin, EOS ve ICO gibi anahtar kelimeler arasında yasaklanan tek kripto para birimidir. Bu durumu Decenter şu şekilde açıkladı:

Kampanyalarımızda ‘Ethereum’ içeren anahtar kelimelerin hiçbiri 9 Ocak’tan itibaren artık reklam göstermiyor… ‘Ethereum akıllı sözleşme denetimleri’ ve ‘EOS akıllı sözleşme denetimleri’ gibi aramaları deneyebilirsiniz. Sonuçlar yalnızca EOS Reklamları gösterecek.

Google’ın politika sayfası, reklamları, ABD ve Japonya’nın izin verilen tek ülke olmasıyla ülkelere göre kripto varlık değişimleriyle sınırlandırmaktadır.

Google henüz kriptolara güvenmiyor

Mart ayında, arama motoru devi Eylül ayına kadar kripto reklamlarına yasak koydu. Yasak sırasında, bir Google yöneticisi olan Scott Spencer, şu açıklamayı yapmıştı:

Geleceğin kripto para birimleriyle nereye gideceğini bilecek bir kristal topumuz yok, ancak tüketicinin zarar görmemesi için çok dikkatli bir şekilde yaklaşmak istediğimiz bir alan. Çünkü yeterince tüketici zararı veya potansiyeli gördük.

O zaman, uzmanlar ve analistler platformdaki aldatmaca ile ilgili tanıtımların yasağın arkasındaki neden olabileceğini öne sürdüler. Yasağı kaldırdıktan sonra, teknoloji devi kripto reklamlarının yalnızca sınırlı bir şirketler grubuna yönelik kesin kurallar altında yayınlanmasına izin verdi.

Ethereum reklamlarına görünmeyen bir yasak olmasına rağmen, Google’ın özellikle bir kripto para birimi hedeflemesi pek olası değildir. Google’ın dolandırıcılık ve sahtekarlık faaliyetlerini filtreleyebildiğinden emin olana dek kripto reklamlarına karşı dikkatli olmaya devam etmesi beklenebilir.

Tabi şu anda durumun net olmadığı gözüküyor. Ancak Google’nin net bir açıklama yapmaması soru işaretleri oluşturdu. Özellikle hard fork’u yaklaşan başlıca kripto paralardan olan Ethereum’un böyle bir sansür yemesi ister istemez bazı çekinceler oluşturuyor. Bilindiği gibi Google kullanıcılarını korumak için kripto alanına oldukça şüpheli yaklaşmaktadır.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin