Bitcoin 1 milyon dolara gerçekten ulaşabilir mi? Bir analist açıkladı
Bitcoin 1 milyon dolara gerçekten ulaşabilir mi? Bir analist açıkladı

2019’da kripto para endüstrisinin kurtulması gereken 5 şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz on yıl boyunca, kripto para endüstrisi sayısız gelişme ve teknik gelişmeler görmüş, bazı şeyler ise aynı kalmıştır.

Kripto para endüstrisi için geçtiğimiz yıl sancılı oldu

2018, en azından söylemek gerekirse ilginç bir yıldı. Aralık 2017 ile en yüksek seviyeye ulaşmasından itibaren yükselen pazar, kazancının çoğunluğunu kaybetti. Düzenleme yılın ana temasını oluştururken, vergi ve KYC prosedürü yıl boyunca güçlü varlıkları korudu. Buidl, Dapps ve Stablecoin pazarın devam etmesini sağlarken, kurumsal yatırımcıların katılımı büyük ilgi görmedi.

Şimdi, 2019 daha fazla heyecan için hazır görünüyor. Ancak, kripto pazarının kurtulması gereken birkaç şey var.

ICO dolandırıcılığı

Sosyal medya platformlarında merkezde yer alan trendlerden biri dolandırıcılık. Tüm bunlar, ICO endüstrisi en üst seviyedeyken başladı veya daha doğru söylemek gerekirse daha yaygın hale geldi. Tanıtılan içerik hemen hemen her tür endüstrinin bir parçası ancak şeffaflık eksikliği çok fazla. Özellikle hala niş bir sektör olduğunda, kriptoların yaygın olarak benimsenmesini engellemektedir. Saldırgan ve aşırı şiddetli eğilime yol açmak, bütün taraflar için odağı daha fazla değerlendirebilir.

Bitcoin ETF, Bitcoin fiyatını fırlatacak söylemleri

Bitcoin ETF’lerinin, Bitcoin ve kripto pazarı genişleme üzerinde büyük bir etkisi olması beklenebilir. Bu yıl da bu açıdan daha fazla gelişme görülebilir. Ancak, Bitcoin ETF‘lerine bir miktar alan verilmesi zamanı gelmiştir. Bu yatırım araçları, bir kısmı için daha fazla fiyat spekülasyonuna yol açıyor. Bunun yerine kurumsal yatırımcılar geleceği için pazarın gelişmesine odaklanılmalıdır.

Kurumsal yatırımcı çılgınlığı

Evet bu doğru. Kurumsal yatırımcılar piyasaya gelecek ve devasa para girecek, bla bla bla… Bitcoin‘nin varlığından bu yana on yıl geçti ve bu süre zarfında Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı ve kurumsal yatırımcıların müdahalesi olmadan (en azından açıkça) çöktü. Bu milyar dolarlık kuruluşlar herhangi bir hazırlıksız adım atmazlar, ancak kendi zamanlarında yapılacak olan manevraları dikkatle planlamış ve analiz etmişlerdir.

Havai fişek etkisi: Pump ve Dump

Fiyat, kriptoların pazardaki heyecanı ve kargaşayı koruyan ayrılmaz bir faktörüdür. Kullanıcılar kriptoları düşük fiyattan satın alırlar, ancak hızlı para kazanmak için onları yeni yatırımcılara satarlar. Araştırmalar sonucunda yaklaşık binlerce Pump ve Dump grubu bulundu ve bu faaliyetler sadece sektörü sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirmesini engelliyor. Çözüm oluşturmaya, odaklanırken benimseme konusunda çaba sarf edilmesi gerekir.

Palavra

Pazar uzmanların uçuk kaçık tahminleri ile doludur. Bu tahminler, hiçbir yere gitmeyecekler ve silinmeyecek. Ancak, odak noktamızı değiştirmenin zamanı geldi ve teknolojinin potansiyelini öğrenmek yerine ne anlamadıklarını anlatan insanları kabul etmiyoruz. Kripto endüstrisinin gelişimi için eğitimli tartışmalara ihtiyacımız var.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin