Ethereum Classic, DAO hacki sonucunda ortaya çıktı
Ethereum Classic, DAO hacki sonucunda ortaya çıktı

Ethereum ve Ethereum Classic uzun aradan sonra bir araya geliyor: Ethereum, ETC’ye 150.000 dolar bağışladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

30 Ekim’de Ethereum, Ethereum Classic Cooperative’e 15.000 ETC bağışta bulunduğunu duyurdu.

Ethereum Classic, DAO hacki sonucunda ortaya çıktı

Bu duyuru, bu kripto paraların iki yıl aradan sonra bir araya geldiği yönünde söylentilere yol açtı. Ethereum Classic, eski zincirin hala çalıştığı orijinal Ethereum olarak kendini gösteren akıllı bir sözleşme platformu. Ayrışma DAO hackinde yaşandı. Bu hard fork, Ethereum ve Ethereum Classic’in ayrılmasıyla sonuçlandı. Ethereum’a dayanan akıllı bir sözleşme olan Decentralized Autonomous Organization (DAO) saldırıya uğradı ve bu da 50 milyon doların üzerinde bir kayba yol açabilirdi.

Hacker, akıllı sözleşmenin bölünmüş işlevinden yararlandı. Ancak, bağlayıcı sözleşme nedeniyle, hacker, Ether’i geri çekmek için 28 gün beklemek zorunda kaldı. Bir hack saldırısından kaçınmak için, kalan tek çözüm hard forktu. Bu konuda, bir oylama sistemi olan Carbon Voting yapıldı ve topluluk üyeleri ağın bölünüp bölünmeyeceğine karar verdi. Üyelerin çoğunluğu, 20 Temmuz 2016 tarihinde 1,9 milyon blokta gerçekleşen bir fork lehine oy kullandı.

Hard forka karşı olan üyeler, eski zincirde kaldı ve ETC’yi ortaya çıkardı

Yine de, hard forka karşı olan üyeler, eski zincirde kaldılar ve buna Ethereum Classic (ETC) adını verdiler. O zamandan beri, iki topluluk kripto para birliği içinde mesafelerini korudu ve ayrıca Ethereum Vakfı kendi ETC tokenlerini piyasada sürdü. ETC Cooperative Müdürü Anthony Lusardi, Mayıs 2018’den beri ilişkilerinin daha iyi olduğunu iddia ediyor. Bunu, Ethereum Classic’in Virgil Griffith’i ETC zirvesinde aynı konuda konuşmaya davet etmesi izledi. Ethereum konuya yönelik şu açıklama yapıldı:

Ethereum Vakfı ve ETC Cooperative, her bir zincirin birbiri üzerindeki işlemlerini temsil etmek için ETH-ETC barış köprüsünü inşa etmek adına Akomba Labs’ı ortaklaşa finanse ediyor. IOHK araştırma ekibi ve Ethereum Research arasındaki paydaşlık konsensüs algoritmasının kanıtlanması ile ilgili yarı-verimli bir ilişki.

IOHK’nın Mantis’i de Ethereum’u destekleyecek

Buna ek olarak, IOHK’nın Mantis’i de Ethereum’u destekleyecek. Ethereum “finansal süpürme” sırasında soğuk cüzdanlarında 15.000’in üzerinde ETC bulduğunu da ekledi. Vakıf bu olayı kutlamak için ETC’yi ETC Cooperative’e bağışladı. Dijital Para Birimi Grubu’nun kurucusu Barry Silbert, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Ethereum Vakfı, sadece ETC Cooperative’e 150.000 dolar bağışladı. Ethereum ve Ethereum Classic toplulukları arasında inşa edilen köprüleri görmek beni heyecanlandırıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin