Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı
Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı

Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para ETH için ilgi artmaya devam ederken, Ethereum vadeli işlemlerindeki açık pozisyonların toplam değeri 1,5 milyar doların üzerine çıktı ve rekor kırdı.

Piyasa analitik firması Skew’in verilerine göre, Ethereum vadeli işlemlerindeki toplam açık pozisyonlar bu yılın başlarında 750 milyon doları aşmıştı. Son olarak bu verinin son 8 ayda iki kat daha arttığı öğrenildi.

Ethereum vadelilerindeki açık pozisyonlar 8 ayda iki kat arttı

Kara Perşembe olarak bilinen Mart çöküşü, Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 salgınını bir pandemi ilan etmesinden ve tüm büyük ABD borsa endekslerinin ayı piyasasına girmesinden sonra gerçekleşmişti. O dönem düşen veri, 750 milyon doları haziran ayında bir kez daha aştı. Temmuz ayına gelindiğinde ise 1 milyar dolarlık bariyer aşıldı.

O zamandan beri, Ethereum vadeli işlemlerindeki açık pozisyonlar artmaya devam etti ve şu anda 1,5 milyar dolar değerinde bekleyen sözleşme var.

Vadeli işlemlerin, ilgili tarafları gelecekte önceden belirlenmiş bir tarihte, belirli bir fiyattan bir varlığı işlemeye zorlayan türev finansal sözleşmeler olduğunu belirtelim. Bu türevler genellikle daha gelişmiş piyasa oyuncuları tarafından alınıp satılır ve bazıları belirli bir varlık üzerindeki pozisyonlarını güçlendirmek için kullanır.

Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinin en çok işlem gördüğü kripto para birimi borsaları BitMEX, OKEx, FTX ve Huobi. ETH fiyatı Ağustos 2018’den bu yana ilk kez 430 doları geçti. Kripto para birimine olan talep, merkezsiz uygulamalar ve yield farming trendi sayesinde kısmen artıyor.

Son dönemde Ethereum’a olan talep o kadar arttı k, bu yıl şu ana kadar işlem ücretleri %3.500’ün üzerinde arttı. Ağ kullanımı da artıyor ve her gün ağda bir milyondan fazla ETH işlemi onaylanıyor.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin