Çin dijital yuan denemelerini hızlandırıyor: Pekin'de 10 milyon token daha dağıtıldı
Çin dijital yuan denemelerini hızlandırıyor: Pekin'de 10 milyon token daha dağıtıldı

Dijital yuan (DCEP) pilot alanını genişletiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal anlamda 2020 yılına ve geleceğe damga vuracak gelişmelerden birisi de şüphesiz Çin Merkez Bankası Dijital Para Birimi. Çin birçok ülkeden önce davranarak kendi yerel para birimi yuan’ı dijitalleştirdi. Artık Çin para birimi, blockchain sistemi üzerinde kullanılabiliyor. Çinli vatandaşlar Çin’de seçilmiş bölgelerde maaşlarını dijital yuan üzerinden alıyor. Dijital paraları ekonominin her alanında dilediği gibi harcaya biliyor ve transfer edebiliyor.

Çin Merkez Bankası Dijital Para Birimi ya da dijital yuan’ın resmi adı DCEP (digital currency electronic payment)

Dijital yuan artık daha çok şehirde kullanılıyor

DCEP daha önce dar bir bölgede pilot olarak kullanılmaya başlanmıştı. Şimdi ise Çin, DCEP’in kullanılacağı bölgeleri genişletiyor. DCEP’in kullanıldığı alanlar arasında Pekin-Tianjin-Hebei bölgesi, Yangtze Nehri Deltası, İnci Nehri Deltası, Büyük Körfez Bölgesi ve Orta Çin’deki bazı şehirler yer alıyor.

Çin’in blockchain teknolojisine kucak açmasıyla Çin’de blockchain şirketlerinin hisse senetleri ciddi biçimde değer kazanıyor. DCEP, Çin’in ulusal blockchain ağı BNS üzerinden işlem görüyor. BNS ise başta Ethereum olmak üzere birçok blockchain ile entegre hale geliyor. DCEP bu sayede çok kısa sürede uluslararası para birimi haline gelebilir.

Kuzey Kore takip edilemeyen kripto para geliştirdi

Çin, ülke içerisinde fiat para olarak yuan yerine dijital yuan’ın kullanımını çeşitli promosyonlarla teşvik ediyor. Örneğin Xiangcheng bölgesin toplu taşıma sistemlerinin biletleri DCEP üzerinden alınırsa %50 indirimli satın alınabiliyor. Ayrıca Çinli vatandaşlar DCEP’i kullanmaları için akıllı telefonlarına DCEP wallet uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Çin halkının DCEP wallet uygulamalarına yönelik yoğun ilgi gösterdikleri belirtiliyor.

Decrypto.co

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin