Ethereum vadeli sözleşmeleri, ETH’nin piyasa değerini nasıl etkileyecek?
Ethereum vadeli sözleşmeleri, ETH’nin piyasa değerini nasıl etkileyecek?

Ethereum vadeli sözleşmeleri, ETH’nin 2.500 dolar olmasını sağlayacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere merkezli bir kripto para birimi ticaret platformu olan Crypto Facilities, dünyanın ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH) için ilk düzenlenmiş vadeli işlem sözleşmelerini başlattığını duyurdu. Peki Ethereum vadeli sözleşmeleri, ETH’nin 2.500 dolar olmasını nasıl sağlayacak?

İlk düzenlenmiş Ethereum vadelileri yatırım fırsatlarını genişletecek

Birleşik Krallık merkezli Crypto Facilities,  tarafından yapılan duyuruda, bunun düzenlenmiş bir platformda Ethereum’un dijital parası Ether’in ilk vadeli işlem ürünü olacağı bildirildi. Ürünler, yatırımcıların kripto para birimi üzerinde uzun ya da kısa bir pozisyon almalarını sağlayacak ve bu da onların “yatırım fırsatlarını genişletme ve riskleri daha etkin bir şekilde yönetmelerini” sağlayacak.

Londra merkezli firma, şu anda Bitcoin (BTC) ve Ripple (XRP) Futures’lerini içeren türev ürünlerinin yanı sıra ETH Futures’lerini de sunacak. Crypto Facilities için ETH vadeli ürünler, sırasıyla Chicago ve Londra’da bulunan ticari şirketler Akuna Capital ve B2C2 tarafından sağlanacak.

Bir vadeli sözleşme (futures) tam olarak nedir?

Geleneksel borsa işlemlerinde futures sözleşmesi, bir vadeli işlem takasının alım satımı üzerinde, belirli bir emtia veya finansal enstrümanını önceden belirlenen bir fiyatla gelecekte belirli bir zamanda satın almak veya satmak için yapılan yasal bir sözleşme. Vadeli işlem sözleşmeleri, vadeli işlem değiş tokuşlarında alım satım işlemini kolaylaştırmak için standartlaştırılır ve işlem gören dayanak varlığa bağlı olarak, emtia kalitesi ve miktarını detaylandırır.

Ethereum vadeli sözleşmeleri, ETH’nin piyasa değerini nasıl etkileyecek?

Daha önce, deVere Group’un kurucusu ve CEO’su olan Nigel Green’in 2018 yılı sonuna kadar Ethereum’un 2.500 dolar seviyelerine ulaşacağını belirten fiyat tahminini ilettik. Bu tahminin temel nedeni, Ethereum’un verimli ve popüler akıllı sözleşme yetenekleri nedeniyle yeni token ihraççıları için tercih edilen bir platform olarak ortaya çıkması. Bu, ölçeklenebilirliğin bir kez sivriltme yoluyla çözüldüğü zaman, Ethereum’un sektörün bu yöndeki rekabetini yok edeceği anlamına gelir. Crypto Facilities’in ETH vadeli sözleşmelerini oluşturmaya karar vermesinin temel nedenide Ethereum’un artan popülaritesi. Crypto Facilities’in CEO’su Timo Schlaefer, Ethereum hakkında şunları söyledi:

“Ethereum, Bitcoin’den sonra günlük olarak milyarlarca dolarlık ticaret yapılan ikinci en büyük kripto para birimi. Bu nedenle ETH vadelilerini başlatıyor olmaktan heyecan duyuyoruz. Ethereum ağı akıllı sözleşmeler için en önemli blok zinciri ve bu yeni alım satım aracının daha fazla yatırımcı çekeceğine ve piyasaya daha fazla likidite getireceğine inanıyoruz.”

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereumworldnews

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin