Üç popüler analistten güncel Ethereum tahminleri: ETH nereye gidiyor?
Üç popüler analistten güncel Ethereum tahminleri: ETH nereye gidiyor?

Ethereum terfi için hazır: İşte ETH’yi altcoin’lerden ayıran eşsiz özellikler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok insan için, Bitcoin sadece kriptoların büyük babası olarak değil, aynı zamanda tek gerçek para olarak ele alınır. Ethereum dahil olmak üzere her şey, geleneksel olarak alternatif kripto veya “altcoin” olarak adlandırılır.

Ethereum terfi için hazır

Ancak bir etiketleme titremesinin zamanı geldi mi? Tartışma yeni olmamakla birlikte, yeni argümanlar ve veriler, binlerce altcoin arasında yalnız Ethereum’un bir terfi için hazır olabileceğini gösteriyor. İşte nedenleri:

1.Ethereum Bitcoin’e en çok benzeyen kripto

San Francisco Open Exchange’den (SFOX) yeni bir araştırmada, “Eteri bir‘ altcoin ’olarak sınıflandırmanın artık doğru olamayacağını” öne sürüyor, çünkü Bitcoin ile olan ilişkisi, Bitcoin’in diğer kripto paralarla olan korelasyonundan önemli ölçüde daha yüksek. Çalışmanın yazarına göre, önceki ayda Eterin Bitcoin ile korelasyonu 0,788 iken, Bitcoin Cash 0,638, Litecoin, 0,577, Bitcoin SV 0,619 ve Ethereum Classic 0,602 puan aldı. Ekip, Ethereum’un kademeli olarak “Bitcoin gibi, kendi şartlarıyla halka açık bir varlık olarak tanınan bir Blockchain” haline geldiği sonucuna vardı.

2.Ethereum dünyanın en büyük Blockchain platformudur

Bitcoin orijinal kripto olsa da, Ethereum hacme göre en büyük Blockchain’dir. Dapp.com tarafından yapılan bir araştırmaya göre, platformda 1.600’ün üzerinde dapp var. Bu arada Tron’un daha aktif kullanıcılar var ancak Ethererum’un iki katı aktif dapp’si var.

3.Ethereum, piyasa değeri ile Bitcoin’in arkasında

Bir ara XRP ile çekişmeleri olsa da Ethereum her zaman BTC’nin arkasında oldu.

4.Ethereum en büyük topluluğa sahiptir

Kripto varlık yönetimi firması Electric Capital’in bir raporuna göre, Ethereum üzerinde çalışan geliştirici sayısı Bitcoin’e göre iki kat fazla. Her ay platformda yaklaşık 216 geliştiricinin çalıştığı söyleniyor. Kripto haber sitesi Blok, platformun 250.000 ila 350.000 geliştirici tarafından oluşturulduğunu öne sürüyor.

5.Ethereum Bitcoin’den sonra en çok konuşulan ikinci kripto

Geliştirici tabanı ve topluluğun ne kadar büyük olduğu göz önüne alındığında, Ethereum’un en çok konuşulan ikinci kripto olması şaşırtıcı değil. Pacific Northwest National Laboratory tarafından yapılan bir araştırma, Reddit platformunu kripto para birimini ele alarak analiz etti ve sadece Bitcoin’in daha fazla tartışıldığını buldu.

6.Ethereum, var olan en merkezi olmayan Blockchain platformudur.

Analiz aracı Ethernodes, altı kıtada Blockchain çalıştıran 17.000’den fazla node’yi rapor ediyor. Bitcoin’in, 66.000’den fazla nodesi bulunuyor, ancak bunların çoğu veri merkezlerinde yoğunlaştığı için etkisiz kalıyor.

7.Ethereum en aktif akıllı sözleşme platformudur

Piyasa değeri ile ilk 100 token’den %94’ü ETH platformu üzerine inşa edilmiştir.

Tüm bu özellikler ETH’yi altcoin olmaktan çıkarmaya yeter mi sizlere bırakıyoruz. Ancak şu bir gerçek ki Ethereum diğer tüm altcoin’lerden farklı.

Finance Yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin