featured

Bitcoin ölüm spiraline girmek üzere, neredesin Tether?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin bir süredir önceki başarılarına ayak uydurmak için çabaladı, ama şuana kadar başarılı olamadı. Yazım sırasında CoinMarketCap’a göre 9.500 doların üzerinde işlem görüyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi bu yıl kesinlikle daha iyi günler gördü, bu yıl 13.800 dolarlık rekor seviyeye ulaştı. Ancak analistlere göre, en kötüsü hala yaşanmamış olabilir ve lider kripto 7.500 dolara kadar düşebilir.

Bitcoin ölüm spirali

Yaklaşık bir ay önce, Bitcoin neredeyse 14.000 dolara ulaştı, hemen geri döndü ve uzun süre aşağıda kaldı. Bunun tam olarak iyi bir haber olmadığı gerçeğine rağmen, bazı analistler, kriptonun yeniden yükselişe başlamadan önce geri çekileceğini tahmin ediyordu. Yine de beklenen düzeltme, yakın gelecekte biraz daha kasvetli olabilir.

Twetter’da görüşlerini açıklayan analist Elixium Crypto’ya göre, Bitcoin’in, 10.000 doları aşmadaki başarısız hamleleri bir düşüş anlamına gelebilir. Analist şöyle dedi:

 Şimdi 10,000 doların üzerinde kalmak için 3 başarısız girişimde bulunduk. Oran 7.500 dolara düşme lehine. Bunu durdurabilecek tek şey Tether para baskısı.

Bağlama Faktörü

Tether oldukça tartışmalı bir geçmişe sahip. New York Başsavcısı’nın, BitFinex’in dahil olduğu 850 milyon dolar tutarındaki fonların örtbas etme konusundaki davası dışında, Bitcoin’in fiyatını değiştirmek konusunda da önemli bir rol oynamakla suçlandı.

Birkaç ay önce, Bitcoin’in 6.000 doların üzerindeki fiyat artışının, doğrudan Tether hazinesinin 300 milyon dolar değerinde yeni stablecoin çıkarmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Bu olduğunda, Bitcoin neredeyse 9.000 doları vurdu. Ayrıca, 2018 Ekim’inde, Tether’in yaklaşık 300 milyon dolarlık tirajını dolaşımdan çıkardığı bildirildi. Bu adım, o zamanlar Bitcoin’in %50’den fazla düşmesine neden oldu.

Mike Novogratz

Galaxy Digital milyarder ve CEO’su Mike Novograz birkaç gün önce, bunun gerçekleşmeyeceğini ummasına rağmen Bitcoin’in 8.500 dolara düşmesinin onu şaşırtmayacağını söyledi. Novogratz, daha sonra Bitcoin’in yıl sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 doları tekrar geçeceğini tahminlerine ekledi.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin