featured

Ethereum rallisi duraklamaya girdi: Yaklaşan Dencun yükseltmesi ETH’u nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum fiyat rallisi, kripto para yatırımcıları arasında şarkı ve dans dolu bir haftanın ardından perşembe günü bir nefes aldı. Konuşmalar büyük ölçüde Bitcoin spot borsa fonlarının (ETF’ler) potansiyel onayı etrafında yoğunlaştı ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu fikre ısındığına dair masal gibi işaretler ortaya çıktı.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, Bitcoin ile birlikte patlak verdi ve görünüşe göre uzun süredir devam eden düşüş trendini sona erdirdi. Özellikle geçtiğimiz ağustos ayından bu yana ilk kez, Ether 1.800 doların üzerinde işlem görerek bir destek seviyesini kırdı. Bugün ise 1.864 dolar civarındaki yüksek seviyelerden sonra 1.781 dolara doğru yatay bir seyir izledi ve bu rakamlar üzerinden işlem görmeye başladı.

Ethereum fiyatı düşen kama formasyonunda konsolide oluyor!

Ethereum fiyatı, boğa koşusunu destekleyen yatırımcılar tarafından destekleniyor. Düşen kama modeli üzerinden yükselişe geçen ETH, yatırımcılar arasında önceki benzer grafiklerde yaşanan fiyat kırılmasının bir işareti olarak okunuyor.

Bu hareket 2023’ün ilk aylarındaki yükseliş görünümünün 2.138 dolarda azaldığı nisan ayından bu yana var olan çok aylık bir trend çizgisinin üzerindeki ilk önemli kırılmayı işaret etti.

Bunun yanında düşen kama formasyonunun kırılmasına işlem hacminde önemli bir artışa eşlik eder.  da eşlik ederek büyük bir ralli için mükemmel bir ortam yarattı. Çünkü düşen kama modelinde yükseliş formasyonunun başlayacağı noktalarla düşüş formasyonunda geri dönüşü varlığın fiyatının yükselişe geçeceğine dair işaret olarak kabul edilir.

ethereum

Ethereum fiyatı şu anda boğaların yükseliş trendini sürdürmek için bağlı olacağı yüzde 38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerinde tutuyor. Ayrıca fiyat hareketi, 21 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı), 100 günlük EMA (mavi) ve 200 günlük EMA (mor) ile başlayarak uygulanan üç hareketli ortalamanın da üstünde yatırımcılar en ufak bir kâr işaretine atlama dürtüsüyle savaştı.

Bu da yatırımcıları pozisyonlarını açık tutmaya teşvik ediyor.  Yatırımcılar, Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) kartlarda geri çekilme belirtileri gösterdiğini göz önünde bulundurarak dikkatli davranmalı ancak panikle satış yapmamalıdır. RSI’ın aşırı alım bölgesinden nötr alana düşmesi halinde düşüşler yaşanabilir ve tüccarlar kazançlarını korumak için pozisyonlarını kapatabilir.

Dencun yükseltmesi nedir? ETH blok zincir istikrarını arttırmada nasıl bir etkisi var?

Ethereum topluluğu, Dencun yükseltmesinin yayınlanmasını dört gözle bekliyor. Çünkü Goldman Sachs (GS) tarafından perşembe günü yayınlanan bir rapora göre bu yükseltme sonrasında blok zincirinin istikrarını artırması bekleniyor.

Yükseltmenin birincil etkisinin, proto-danksharding yoluyla katman-2 toparlamaları için veri kullanılabilirliğini artırmak olması planlanıyor. Bunun sonucunda son kullanıcılara aktarılacak olan toparlama işlem maliyetlerinin azalması bekleniyor.

Katman 2 protokolleri, bu durumda Ethereum olan Katman 1 blok zincirinin üzerine inşa edilir ve genellikle zincir dışı sistemler veya hatta ayrı blok zincirleri olarak adlandırılır. Rollup’lar işlemleri ayrı bir blok zinciri üzerinde daha hızlı işleyerek işlev görürler. Bunlar daha ucuz ve daha ölçeklenebilir blok zincirleridir ve işlemleri daha sonra ana blok zincirine (katman 1) yerleştirirler.

Dencun yükseltmesi “Ethereum’un ölçeklenebilirliğini rollup’lar aracılığıyla önemli ölçüde artıracak” ve “gaz ücretleri ve ağın güvenliğinin artırılması” üzerinde olumlu bir etkiye sahip olması bekleniyor. Bu olumlu etkiliyle birlikte benimsenmesi artan Ethereum, hisse senedi fiyat hareketlerini tahmin etmek geliştirilen yPredict coini almak için kullanılabiliyor. 

yPredict ön satışla yatırımcılara sunuluyor…

Yapay zeka destekli yPredict platformunda, yatırımcıların hızlı hareket etmesi gereken durumlarda karmaşık bulunabilen algoritmalara karşı zaman kazanması amaçlanıyor.

Yapay zeka destekli bir fiyat tahmini ekosistemi olarak tanımlanan yPredict’in yerel tokeni olan YPRED coin,sekiz aşamalı ön satış etkinliği ile yPredict satın almak isteyen yatırımcılarla buluşuyor. Ayrıca proje, geliştiricilerin ve platformu kullananların çalışmalarıyla doğru orantılı olarak pasif gelir elde etmesini sağlayacak.

Şimdi yPredict ön satışına katılın!

coingape

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin