Akıllı sözleşmelerde kilitlenen Ethereum miktarı borsa arzını aştı! Anlamı ne?
ETH madencilik ödülleri

Ethereum müthiş gelişme! ETH madencilik ödülleri %75 düşürülüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mayıs 2020’de Bitcoin ödülleri, yarılama denilen bir uygulamanın ardından yarı yarıya azaltılarak 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşürüldü. Yarılama sayesinde Bitcoin’in yıllık arzı da yarı yarıya azalmış oldu. Bu sayede Bitcoin enflasyon oranları düştü ve Bitcoin daha kıt bir ekonomik varlık haline geldi.

Şu sıralar benzer ödül yarılaması Ethereum ekosisteminde tartışılıyor. Ethereum madencileri kazdıkları blok başına 2 ETH ödül alıyor. Alınan bu ödül Ethereum’un yıllık arzını da belirliyor.

ETH madencilik ödülleri %75 düşürülüyor mu?

Ethereum EIP-2878 güncellemesi ile Ethereum madencilik ödüllerinin %75 oranında düşürülmesi planlanıyor. Yani blok başına dağıtılan ödül miktarı 2ETH’den 0.5 ETH’ye düşürülecek.

Bu adım sayesinde Ethereum ile Bitcoin’in enflasyon oranları eşitlenmeye çalışılıyor. Eğer bu adım gerçekleşirse Ethereum oldukça kıt hale gelecek ve fiyatlarda devam eden yükselen trend devam edecektir.

Ancak bu durumdan Ethereum madencileri rahatsız. Sonuçta madencileri gelirleri 4’te 1 oranında düşmüş olacak. Bu konuda Ethereum ekosisteminde konsensüs sağlanamıyor.

Ethereum ağındaki Bitcoin 150 milyon doları buldu

Ancak son günlerde Ethereum işletim ücretleri oldukça artış gösteriyor. İşletim ücretleri madencilik ödüllerinden sonra madencilerin ikinci büyük gelir kapısı.

Ethereum madencilik havuzlarından PegaSys’nin yöneticilerinden Time Beiko’ya göre planlanan bu ödül düşüşü oldukça yüksek. İlk olarak madencilik ödülleri 5’ten 3’e düştü (%40), sonrasında 3’ten 2’ye geriledi (%33) şimdi ise 2’den 0.5’e düşürülmesi (%75) planlanıyor. Bu oran oldukça yüksek.

Sonuç olarak Ethereum için ödül azaltılması planlanmaya başladı. Bu oran %75 olmasa da mutlaka bir oranda konsensüs sağlanacaktır. Sonuç olarak Ethereum daha kıt ve değerli hale gelecektir.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin