Foundry USA, Çin yasaklamalarına rağmen madencilik havuzunu büyüttü

Ethereum madencilik zorluğu pik yaptı: Sebebi ve olası sonuçları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum madenciliği gitgide daha da zorlaşıyor. ETH madenciliğinin zorluğu, kripto para 500 doların üzerinde işlem gördükten sonra 3.719 terahash’a yükseldi.

Glassnode’a göre gelinen nokta 21 Kasım’da kaydedilen iki yılın en yüksek seviyesinin hemen ardından yaşandı. O gün ETH madenciliği zorluğu 3.650 terahash oldu.

Ethereum madencilik zorluğu neden arttı?

Kripto madenciliği zorluğu bazı faktörlere göre belirleniyor ve kripto blok zinciri bloklarını çıkarmanın ne kadar zor olabileceğini gösteriyor. Ethereum’da da durum farklı değil.

Ethereum söz konusu olduğunda, madencilik zorluğu artan sayıda aktif madenciyi de yansıtıyor. Aynı zamanda kripto  para madencilerinin hesaplama gücündeki artışı da gösteriyor.

Mevcut verilere göz attığımızda ETH madenciliği yapmanın önceki yıllara göre çok daha zor hale geldiğini görüyoruz.

CZ çekim işlemlerini durdurmayı önermişti

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ETH platformunun tıkanması nedeniyle platformunun para çekme işlemlerini bir süre duraklatması gerektiğini söylemişti. Bununla birlikte zorluklara rağmen Binance, bu hamleyi yapmaadı.

ETH madenciliği zorluğu bu yılın başından beri artıyor.

Muhtemel nedenlerden biri, Merkezsiz Finans (DeFi) etrafındaki heyecan olabilir. DeFi platformları, büyük yatırım yapan kripto meraklıları arasında çok fazla ilgi yarattı. Bu da ETH’nin artan zorluğunda önemli bir rol oynadı. Kripto para son zamanlarda fiyatının düştüğünü görse de, ETH madenciliğinin zorluk seviyesi bundan bağımsız olarak arttı.

ETH 2.0 Aşama 0’ın neden olacağı piyasa faaliyetleri, zorluk seviyesinde tekrar bir artışa neden olabilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin