İşte kısa vadeli Ethereum fiyat tahminleri
İşte kısa vadeli Ethereum fiyat tahminleri

Ethereum madenciliği şu anda kârlı değil: Ancak bu durum bir fiyat rallisine yol açabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Long Hash’a göre, Ethereum’un hash rate’ı Ağustos ayından bu yana %12 oranında düştü, muhtemelen düşen Ethereum fiyatları, ETH madenciliğini büyük ölçüde kârsız hale getirdi. Ancak Ethereum madenciliği kârsızlığı, bir fiyat rallisine yol açabilir!

Ethereum madenciliği, düşen Ethereum fiyatlarından etkileniyor

Ethereum 600 ila 200 dolar arasında bir düşüş kaydetti. Bu durum Ethereum’daki madenciliğin kârlılığını önemli ölçüde azaltarak, madencilik makinelerinin maliyet ve bakımının yanı sıra, elektrik maliyetini de yükselterek, kârlı bir madencilik işletmesini çalıştırmayı gittikçe zorlaştırıyor.  Ayrıca Ethereum ekibinin yaklaşık 2 ETH’ye kadar blok ödülleri azaltmasını ve doğrudan madenciliği daha az değerli hale getirdiğini göstermekte.

Long Hash, mevcut ETH fiyatına karşı rekabetçi bir madencilik operasyonu yürütmenin ek yükü üzerinde kaba hesaplamalar yaptı ve ortalama olarak, çoğu madencinin muhtemelen şu anda para kaybetmekte olduğunu ve Ether’in toplamda madencilerin işine devam edene kadar tekrar 445 dolara yükselmesi gerektiğini tespit etti.

Azaltılmış madencilik aktivitesi, Ethereum rallisini kolaylaştıracak!

Bu rakamlarla, ETH’nin hash rate’ının düşmesi şaşırtıcı değil. Azalan ödüller ve işletme maliyetindeki artışlar, potansiyel kârların zayıflamasına neden oluyor. Ethereum meraklıları ETH fiyatı için kötümser olmamalı. Çünkü azaltılmış madencilik aktivitesi, temel arz ve talep ilkelerine göre fiyatta bir toparlanmaya yol açacak ve Ethereum rallisini kolaylaştıracak.

Long Hash, bu Ethereum rallisi için “kimse tam olarak ne zaman olacağını bilmiyor” diyerek raporunu sonlandırıyor. Ancak bilinçli bir tahmin yapmak istiyorsanız, madencilik maliyetlerini göz önünde bulundurmanız değerli ipuçları verebilir.

Longhash

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin