Rekor sayıda Ethereum sözleşmesi sona eriyor! Fiyat nasıl etkilenecek?
Rekor sayıda Ethereum sözleşmesi sona eriyor! Fiyat nasıl etkilenecek?

ETH 2.0 gecikirse Ethereum 200 dolarlık desteği kaybedebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 2.0 güncellemesinin başlatılma tarihinde belirsizlik devam ediyor. Ethereum geliştiricileri Ethereum 2.0’ın ilk aşamasının ancak 2021 yılının 3’üncü çeyreğinde başlatılabileceğini ileri sürüyor. Ethereum CEO’su Vitalik Buterin ise 2020’nin 3’üncü çeyreği konusunda bastırıyor. Yeni bir erteleme haberi, Ethereum fiyatlarına olumsuz yansıyabilir ve Ethereum 200 dolarlık desteğini kaybedebilir.

Ethereum 2.0 gecikmesi ile Ethereum 200 desteğini neden kaybedebilir?

Ethereum 2.0, PoS (varlık yükü) bazlı madencilik sistemi geliştiriyor. Ethereum 2.0 güncellemesi tamamlandığında madenciler, 1 node yönetmek için sisteme 32 ETH yatırmaları gerekiyor. Eğer bir Ethereum madencisi 10 node (düğüm) yönetmek istiyorsa sisteme yaklaşık 77 bin dolar değerinde 320 ETH yatırması gerekecek. Bu sayede finansal açıdan Ethereum 2.0 güncellemesi ile Ethereum blockchain’in güvenliği sağlanmış olacak. Diğer taraftan madenciler Ethereum’larını sistemde dondurdukları için Ethereum arzı ciddi biçimde azalmış olacak.

Yukarıdaki nedenden ötürü madencilerin Ethereum fiyatları dipteyken Ethereum topladıkları ilerisi sürülüyor. Son dönemde 100 ve üstü bakiyeye sahip Ethereum hesaplarındaki artışın bir nedeni olarak Ethereum 2.0 güncellemesi iddia ediliyor.

Ethereum yatırımcıları

Ancak Ehereum 2.0’ın ilk aşaması olan Phase 0’ın 2021’in ilk çeyreğine kalma ihtimali var. Ethereum geliştiricilerinden Justin Drake bu konuda Reddit’te önemli açıklamalarda bulundu. Drake’e göre testnet’ler 2-3 ay; attack net’ler 2-3 ay, böcek bul kampanyası 2-3 ay sürecek. Yani Drake’ye göre Phase 0’ın başlatılması için 6-9 ay gerekiyor.

Vitalik Buterin ise Phase 0’ın 2020’nin 3’üncü çeyreğinde başlatılması için bastırıyor.

Ethereumworldnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin