Ethereum aldatmacası
Ethereum aldatmacası

Ethereum kullanıcıları dikkat! Mağdurlar 2018’de dört katına çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 birkaç kripto hackleme olayıyla ilgili incelemeye alındı. Çoğu insanın bilmediği şey, dolandırıcıların sayısının da fırlamış olduğu. Bir Blockchain araştırma firmasından gelen yeni bir rapora göre, 2018’de kandırılan Ethereum (ETH) sahiplerinden çalınan miktarın, 2017’de çalınan miktarın iki katına çıktığını gösteriyor.

Ethereum aldatmacası

2017 yılında, bu dolandırıcılar tahminen 17 milyon değerinde ETH çaldı. 2018 yılında, raporda ise yaklaşık 36 milyon dolarlık ETH çalındığını gösterdi. Bu, kripto sahnesindeki suç faaliyetlerinin 2018 yılında arttığını açıkça göstermektedir. 2018 ayrıca, mağdurun sistemlerini, sahipleri veya sistemi uyarmadan ve hatta şifrelerini bile çalmadan kriptoyu bozan kötü amaçlı yazılımlara bulaştırabilecek yazılım kullanımındaki artışı gördü.

Rapora göre, bu ETH dolandırıcıları genellikle teknik olarak herhangi bir şeyden uzak durmaktadır. Bunun yerine, mağdurlarını aldatmak ve ETH tokenlerini gönüllü olarak verebilecek kadar güvenmek için tasarlanmış numaralar kullanıyorlar. Dolandırıcıların çoğu, kurbanlarına, tokenlerine günlük, aylık veya haftalık olarak sabit bir kar için yatırım yapmalarına yardımcı olacaklarına söz verme eğilimindedir.

Rapora göre, 2018’de 40.000’den fazla insan bu ayrıntılı dolandırıcılığa kurban oldu. 2017’de bu sayı sadece 10.000’di. Bu, mağdurların sayısının dört katına çıktığı anlamına geliyor. Şimdiye kadar, bu dolandırıcılarla ilişkili yaklaşık 2000 kripto cüzdanı tanımlandı.

Ponzi Şemaları

Rapora göre, sayıdaki artış 2018’deki kripto piramit planlarının sayısındaki artışa yatırılabilir. Her türlü piramit planında olduğu gibi, platformda yatırım yapan ilk kişi grubu geri dönüş görüyor. Geç kalanlar için yaptıkları yatırımlar, büyük olasılıkla sermaye veya karlarını almayacaklardır.

Piyasanın uzun bir düşüş trendi içinde olması ve kar potansiyeli az ya da hiç olma potansiyeli olmaması, yatırımcıların bu yüksek verimli yatırımın kurbanı olmalarını sağlıyor.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin