Ethereum kendi domain uzantısına sahip oluyor
Ethereum kendi domain uzantısına sahip oluyor

Ethereum kendi domain uzantısına sahip oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakında kurulacak yeni bir ortaklık, Ethereum kullanıcılarının adreslerini üst düzey bir internet alan adıyla ilişkilendirerek varlık, cüzdan ve hizmetlerle ilgili tanımlayıcıları daha kolay hatırlayabilmelerini sağlayacak.

Ethereum kullanıcılarının uzun adresleri bir “.eth” alan adına eklenmiş olan “kullanıcı tarafından okunabilir isimler” ile değiştirmelerine olanak sağlayan Ethereum ad hizmeti (ENS), üst düzey alan adı sahibi ve işletmecisi Minds and Machines Group (MMX)  ile ortaklık kurdu. MMX, etki alanı adı sistemi (DNS) içinde üst düzey alan adlarına sahip olan ve “.com” veya “.uk” gibi etki alanlarını yöneten bir kuruluştur.

Cuma günü duyurulan işbirliği, Ethereum kullanıcılarının kısa bir süre içinde MMX’lerle adreslerini kayıt altına alabilecekleri “.luxe” alan adı,  dapps ve akıllı sözleşmeler gibi Blockchain varlıklarına ve hizmetlerine erişmek için daha kullanıcı dostu bir yol sunuyor. Böylece kolay kullanım sağlanıyor.

MMX, “.luxe” adreslerinin e-posta veya web tabanlı trafik için normal şekilde internet üzerinden çözülecek isimlere izin vereceğini de söyledi. Firma yetkilileri, kullanıcıların geleneksel internet aktivitesini kendi Ethereum varlıkları ve hizmetleri için kullanılan aynı adresle gerçekleştirmelerini sağladığını belirtti.

ENS lider geliştirici Nick Johnson açıklıyor:

Mevcut DNS tabanlı ad hizmetleriyle ENS arasında entegrasyona yardımcı olmaktan çok memnunuz, Blockchain uygulamaları ve kullanıcıları için kullanılabilirliği geliştiriyoruz.

Johnson, yerel olarak Blockchain etkin, “.luxe” alan adının Ethereum kullanıcıları için alan adı ve güven modelinin daha fazla seçenekler sunacağını ve ortaklığın eski DNS alanı ve Blockchain teknolojileri arasındaki entegrasyonu geliştirdiğini ekledi.

Ethereum, MMX ile işbirliğinden memnun

MMX, “.luxe” için yeterli talep bulunduğuna ve bunun ENS’nin başarısının kanıtı olduğuna inanıyor.

CEO Toby Hall:

Blockchain etkin “.eth” alan testinde, bu tanımlayıcılara gerçek bir kanıtlanmış talep bulunduğunu zaten biliyoruz.

2017 yılında başlatılan ENS, herkesin “.eth” ile biten alan adlarını bir açık artırma yoluyla kaydetmesini sağlayan otomatik bir kayıt sistemi sunuyor.

MMX henüz lansman yapmadı. Ekim ayında ENS kullanıcılarının eşdeğer “.luxe” isimlerini talep etmeleri için sınırlı kayıt süresi tutmayı planlıyor. Firma, 30 Ekim’den başlayarak “.luxe”  isimlerini halka sunmayı planlıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin