featured

Yeni yılda hedefler yüksek: XRP fiyatı güçlü bir geri dönüşe hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP) fiyatı yeni bir ralliye hazırlandığının işaretlerini veriyor. Grafikteki üçgen modelinden bir çıkış yapılaması durumunda altcoin’in toparlanma eğilimi hız kazanacaktır. Peki, boğalar bu çıkışı yapabilmek için yeterli güce sahip mi?

Zorlu bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken Ripple, bu sene de adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Yeni yıla yüksek bir fiyatla giriş yapmayı hedefleyen gözde altcoin, yatırımcılarının yüzünü güldürmek istiyor.

Aralık ayının üçüncü haftası, 5. en büyük kripto para birimi olan XRP için oldukça değişken geçti. Piyasa lideri olan Bitcoin’in de kararsız bir duruş sergilemesi sebebiyle altcoin’ler de yönlerini belirlemekte zorlandı. Dalgalanan fiyat, boğa veya ayıların hâkimiyetini öngörmezken, 0,6 dolar seviyesinde bulunan kritik destek noktasının üzerinde kalmaya devam etti. Bu kritik seviye, grafikteki üçgen modelinin destek trend çizgisiyle aynı hizada olduğu için XRP fiyatının daha yüksek seviyelere ulaşabilme potansiyelini artırıyor.

XRP

0,6 dolar seviyesinde bulunan destek noktasının yeni bir iyileşmeyi desteklemesi bekleniyor. Ancak bunun için boğaların yeterli gücü toplaması gerekiyor. 18 Aralık’taki uzun kuyruklu ret mumu, 0,6 dolar seviyesindeki talep baskısının yüksek olduğuna işaret etmektedir. Yine de üçgen modelinin yukarı yönlü kırılması durumunda gözde altcoin’in fiyatında yeni bir yükseliş başlayacaktır.

Ripple için gün içi işlem hacmi 1,39 milyon dolardır. Bu da %30 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Üçgen adı verilen ve genellikle trendin devamı olarak yorumlanan bu model ışığında XRP fiyatı son 7 haftadır yatay işlem görüyor. Ancak birbirine yakınlaşan iki trend çizgisi içindeki bu konsolidasyon daralması, yanal hareketin uzun sürmeyeceğini ve belirleyici bir kırılma geleceğini gösteriyor.

XRP fiyatı son 24 saat içinde %2,32 oranında mütevazı bir artış kaydetti. Bu yukarı yönlü hareket sonucunda gözde altcoin, üçgen modelinin alt trend çizgisinden toparlanmayı başardı. Bu destek noktasında bulunan çok sayıda uzun fiyat ret mumu, buradaki güçlü talep baskısını vurgulamaktadır. Boğaların hız kazanması durumunda %7,5’lik bir yükseliş daha gelecektir. Bunun sonucunda ise gözde altcoin’in fiyatı üst trend çizgisini yeniden test edecektir. Ancak XRP fiyatının mevcut yatay trend çizgisinden çıkması için ilk olarak üçgenin herhangi bir sınırını aşması gerekiyor.

Yani aslında, XRP fiyatının üçgen modelinin üst trend çizgisini aşması gerekiyor ve bu da satın alma momentumunu serbest bırakacak. Patlama sonrası ralli, fiyatı %26,55 oranında artırarak ilk olarak 0,84 dolara ulaştıracaktır. Bu seviyenin üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi durumunda ise 1 dolar hedefine giden yol açılacaktır ve fiyat sırasıyla 0,93 dolar ve 1 dolar seviyelerine dokunacaktır.

XRP vs BTC fiyat performansı

Son üç aylık fiyat karşılaştırması, XRP fiyatının piyasa lideri olan Bitcoin ile karşılaştırıldığında düşük performans gösterdiğini gösteriyor. BTC fiyatı yeni yüksek zirvelerle istikrarlı bir yükseliş eğilimi göstermeye devam ederken gözde altcoin’in fiyatı, alıcı veya satıcıların herhangi bir girişimde bulunmadığını yansıtacak şekilde yana döndü.

Bununla birlikte XRP fiyatındaki yükseliş trendi, artan destek trend çizgisiyle açıkça görülüyor.

Teknik göstergeler de şu anda genel olarak boğaların lehine gibi görünüyor. Bollinger Bandı göstergesinin orta noktası, ek bir direnç ve destek noktası görevi görmektedir. Ayrıca haftalık gibi daha yüksek zaman dilimi grafiklerinde MACD ile sinyal çizgisi arasındaki yükseliş eğilimi, uzun vadeli yükseliş görünümünün altını çiziyor.

Yine de kripto para piyasasında işlem yaparken volatil bir yapıya sahip olduğunu ve yüksek risk barındırdığını akılda tutmalısınız. Ayrıca, zamanlama çok kritik bir öneme sahiptir. Erken dönemde yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz ve böyle bir proje arıyorsanız şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Staking ve bulut madenciliği ile kripto piyasasında yeni bir soluk: Bitcoin Minetrix

Kripto para dünyasına yeni bir soluk getiren Bitcoin Minetrix, bulut madenciliği konseptini benzersiz bir şekilde işleyerek yatırımcılara kolaylık sağlıyor. BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılara güvenli bir yol sunan platform, kripto para ön satış deneyimini mükemmel bir şekilde tasarlıyor. Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor ve herhangi bir zamanda borsalarda alınıp satılarak yatırımcılara esneklik sağlıyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix, geleneksel madencilik süreçlerinden kurtulmanın yanı sıra merkeziyetsiz bir yapı sunuyor. Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeler üzerinden gerçekleştirilen işlemler, bulut madenciliği kredilerine dönüştürülerek Bitcoin Minetrix platformunda madenciliğe çevriliyor. Merkeziyetsiz yapı, güvenlik açısından önem taşıyor ve yatırımcıların projeye olan güvenini arttırıyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Proje, şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. $BTCMTX, ilk aşama için oldukça cazip bir fiyatla, yani 0,011 dolarla satışa sunuldu. Siz de bu yeni ve gelecek vadeden projenin ilk yatırımcılarından biri olarak yeni fırsatları erkenden yakalayabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin