Güney Kore 2022’de kripto para kazançlarına vergi getiriyor
Güney Kore 2022’de kripto para kazançlarına vergi getiriyor

“Ethereum kabuğu denize düştü”: Güney Kore plajlarında ETH sezonu başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’deki popüler bir sahil boyunca yer alan mağazalar Ethereum ile ödeme almaya başladı. Güney Kore’nin Busan şehrindeki Haeundae-gu plajını ziyaret edenler artık tüm sahil mağazalarında ETH ile ödeme yapabiliyor.

Geçtiğimiz hafta Blockchain geliştirme firması BITbeat pilot testlerini başarıyla tamamladıktan sonra Haeundae-gu sahilinde bir kripto ödeme sistemi başlattığını bildirmişti. Proje kripto ödemelerinin rahatlığını, şeffaflığını ve güvenilirliğini artırmaya yardımcı olmayı amaçlamakta.

Haeundae-gu Sahil Sistemi’nde kullanılan ETC’nin gerçek hayatta daha yaygın olarak kullanılacağını umuyoruz. BITbeat Group olarak daha iyi bir sanal para ödeme ortamı sağlamaya çalışacağız.

“Ethereum sizden, sörf tahtanız bizden”

Plaj ziyaretçileri yeni ödeme sistemi sayesinde şemsiye, can yeleği ve sörf tahtaları satın alabilmekte ve aynı zamanda su sporları aktiviteleri için ödeme yapabilmekte. Ödeme sistemi ERC20 tokenlerini destekleyen tüm cüzdanlarda kullanılabilmekte.

Sahil mağazaları müşterilerin Ethereum destekli mobil cüzdanlar aracılığıyla erişebilecekleri cüzdan adreslerini gösteren QR kodlarına sahip. Bu sistem sayesinde Bitcoin kullanılarak da ödeme yapılabiliyor.

BITbeat, QR kod tanıma ve internet hızı gibi faktörlere bağlı olarak ödemeden bilet basımına kadar geçen sürenin 5 ila 10 saniye arasında kalmasının beklendiğini belirtti. Onaylar için uzun bekleme sürelerini önlemek için “süreç basitleştirildi” diye ekledi.

Bu gelişme Güney Kore’nin koronavirüs pandemisinden etkilenen ekonomide Blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerinin kullanımından yararlanmayı umması sonucu ortaya çıktı. Seul hükümeti, Haeundae-gu sahil projesi gibi temassız ödemeler de dahil olmak üzere ilgili kullanım durumlarına öncülük etmek için 400 milyon dolarlık bir Blockchain fonu başlatmak için müzakerelere başladı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin