Tor ve Bittorrent kullanıcıları dikkat! Yeni zararlı yazılım paranızı çalabilir
Tor ve Bittorrent kullanıcıları dikkat! Yeni zararlı yazılım paranızı çalabilir

Hint yatırımcı Bitcoin dolandırıcılığında 3 milyon dolar kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin mart ayında merkez bankasının kripto para birimleri üzerindeki kapsamlı yasağını kaldırmasıyla birlikte ülkedeki dijital para ticaretindeki artış kötü oyuncuları da cezbetti. Dolandırıcılar Bitcoin cüzdan dolandırıcılığı ile zengin yatırımcıları hedefliyor.

Hindistan’da Bitcoin dolandırıcılığı rekor seviyede

Bugün yayınlanan raporda Hindistan’daki varlıklı yatırımcıların sahte cüzdan dolandırıcılığının ana hedefi olduğunu göstermekte. India TV New adlı yerel bir haber kuruluşuna atıfta bulunan IBTimes’ın bildirdiği üzere Hintli bir yatırımcı Bitcoin cüzdan dolandırıcılığında 3,7 milyon dolar kaybetti. 

Bu konuda yorum yapan Avalance Global Solutions Kurucusu Manan Shah şunları ekledi:

Yakın geçmişte çok sayıda zengin Hintli’nin bu tür sahte kripto para cüzdanlarının tuzağına düştüğünü gördüm.

Nasıl gerçekleşti?

Diğer kripto para dolandırıcılıklarına benzer şekilde dolandırıcılar kurbanlarla farklı sosyal medya platformları aracılığıyla temasa geçti. Yatırımcılar düşük oran vaatleri ile kandırılıp başta Bitcoin olmak üzere kripto para ticareti yapmak için dolandırıcıların sahte platformlarına yönlendiriliyor.

Sahte Bitcoin cüzdan dolandırıcılığına yatırım yaptıktan sonra dolandırıcılar yatırımcılarla olan her iletişimi keserek paralarla birlikte ortadan kayboluyorlar. İşlemler çoğunlukla Insta Global Pay (IGP), Swift Global Pay (SGP) vb. Aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

CoinDCX’in kurucusu Sumit Gupta kripto para birimi ve Bitcoin cüzdan dolandırıcılıklarının, pazar olgunlaşmaya ve ana akım benimsenmeye devam ettikçe sürekli olarak artacağına inanıyor. Gupta dolandırıcıların artık insanları dolandırmak için daha gelişmiş taktikler uyguladığını dile getirirken yatırımcıları özellikle kripto söz konusu olduğunda daha dikkatli olmaya davet ediyor.

Cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin