PRICELESS sahipleri mülteci sorununa ilişkin çözümde bir pay sahibi olacak
PRICELESS sahipleri mülteci sorununa ilişkin çözümde bir pay sahibi olacak

Ethereum ile oluşturulan PRICELESS mültecilere umut oluyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli sanatçı ve aktivist Ai Weiwei, bir ERC-20 tokeni kullanarak yeni bir sanat eseri yaratmak için İrlandalı sanatçı Kevin Abosch ile bir araya geldi. PRICELESS başlıklı çalışma, insan yaşamının değeri ve özellikle mültecilerin durumu hakkında farklı bir yorum çalışması ortaya çıkaracak.

PRICELESS sahipleri mülteci sorununa ilişkin çözümde bir pay sahibi olacak

İnsanlığın parasal değeriyle oldukça karmaşık bir ilişkisi vardır. 200 milyar dolar değerinde kripto sektörü bulunurken diğer tarafta, İklim değişikliği dünya genelinde hayatı tehdit ediyor. Göçmenler ve mülteciler gözaltına alınıyor, aileler parçalanıyor ve insanlar ölüyor. Milyonlarca insan sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Ama daha da önemlisi, bu noktadan nasıl çıkacağız? Weiwei bu sebeple, kurmak istedikleri Blockchain teknolojisini, eski sistemi ortadan kaldıracak yeni bir sistem kurma ya da en azından iletişim kurmak için yeni bir fırsat sunma olarak açıklıyor.

Çalışmayı biraz daha açacak olursak, bu sanat eseri öncelikle Ethereum Blockchain’i üzerinde oluşturulan ve PRICELESS veya PRCLS olarak bilinen iki ERC-20 tokeninden oluşuyor. Bu tokenlerden biri sonsuza kadar herkes tarafından kullanılamayacak, diğeri ise serbestçe ulaşılabilir ve süresiz olarak bölünebilir olacak. Böylece bu tokenlere sahip dünyadaki herkes mülteci sorununa ilişkin çözümde bir pay sahibi olabilir.

PRICELESS sorunların farkında olan kişilere dağıtılacaktır

PRICELESS sorunların farkında olan kişilere dağıtılacak

Yapılan çalışmada amaçlanan, kriptonun en küçük kısmının, tek bir bireyin elindeki değerin, tüm projenin değeri kadar olması gerektiğidir. Sanatçılar, simgelerini akademisyenlere ve modern toplumdaki ‘değer’ kavramına katkıda bulunabilecek diğer kurumlara dağıtmayı umuyorlar.

PRICELESS’ten çıkabilen en önemli şey, dijital paralar ya da sanat dünyasını bozmanın yeni bir yolu değildir; bunun yerine, Weiwei ve Abosch zihinsel bir değişimin peşinde koşuyorlar. Yani insanlara, nereden geldiklerini, neye benzediklerini, iş için ne yaptıklarını, paha biçilemez olan haysiyet ve kıymetlerini hatırlatacaklar. PRICELESS materyal terimlerde hiçbir şeyi çözmeyecek, açıkça belirtilmeli. Fakat bu ikili, bir insan felaketine müdahale etmek için kavramsal sanatçılar olarak bir şeyler yapmak zorunda kaldı. Abosch son olarak şu açıklamayı yaptı:

Amacımız pazarlanabilir bir token yaratmak değildi; zamanla ortaya çıkan şey, kendini bize gösterecektir. İnsanlar onunla istediklerini yapabilirler, tabi ölmeyeceklerinden emin olabilirlerse.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir