ethereum hard fork
Ethereum için Ocak sert geçecek: 3 foEthereum Hard Forkları: Ethereum’un kilometre taşlarına kısa bir bakışrku hakkında bilmeniz gerekenler

Ethereum için Ocak sert geçecek: 3 önemli forku hakkında bilmeniz gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yılın ilk ayında, Ethereum, 3 tanesi en belirgin olan birçok hard fork deneyecek:

Classic Vision Hard Forku – 11 Ocak 2019: Tüm Ethereum sahiplerine, cüzdanlarında her ETH için 3 ETCV verilecek.

Ethereum Nowa Fork – 12 Ocak 2019: Her ETH sahibi ETN’yi bire bir oranında ücretsiz olarak alabilecek.

Constantinople Forku – 16 Ocak 2019 (veya daha erken) blok # 7080000 için planlanmış Constantinople Mainnet hard forku: Constantinople Mainnet hard forku tartışmasız en önemli fork. Çünkü Ethereum’un prof of work (iş kanıtı) protokolünden proof of stake (pay kanıtı) protokolüne geçişinin büyük bir bileşenini temsil ediyor.

Bu forklar, Ether Network’un istikrarı ve ETH’nin fiyatı için ne anlama geliyor?

Piyasanın 2. en büyük altcoini artık EOS, Cardano, Zilliqa gibi Blockchain’ler ve daha pek çok alanda çok daha sert bir rekabet ile karşı karşıya. Tüm bu Blockchain’ler coinlerinin geçtiğimiz yıl değerlerinin neredeyse yüzde 90’ını kaybettiğini görse de, bu durum hard forkların, özellikle geliştiriciler taraf tutmaya başladığında ve oluşan yeni zincirlere transfer olduğunda bir Blockchain ağının çektiği genel desteği zayıflatma eğiliminde olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aynı karşılaştırmaları Bitcoin ve Bitcoin Cash ile de yapabiliriz. (BCH’den sonra BCHABC ve BCHSV).

Kripto alanında BCH ile rekabet edebileceğine inanan ve bir gün Bitcoin’i geçebileceğine inanan birkaç kişi olabilir. Ancak en son forktan sonra, parçalanmış olan BCH ekibinin orijinal Bitcoin Blockchain ağından daha iyi performans göstermesi çok düşük bir ihtimal olarak görünüyor.

Ethereum’un rakipleri birlikte büyümeye devam ederse, Ethereum çeşitli forklara parçalanırken, EOS veya Cardano ile aynı ölçekte çalışamayacak kadar seyreltilebilirler.

ETH’nin fiyatına gelince, hard forklar için uzun vadeli tahminler yapmak genellikle zordur. Ancak kısa vadeli olarak, piyasa gelecek üç forktan çıkan herhangi bir yeni coine geçmeye hazır olacağından, kesinlikle önemli bir volatilite görmeyi bekleyebiliriz.

Bitcoin forkları eskiden BTC için küçük fiyat düşüşlerine neden olurdu. Çünkü Bitcoin ağına ait değerin bir kısmı yeni fork zincirine bölünürdü. Bitcoin Cash’in Bitcoin ağından ayrıldığı Temmuz 2017 tarihinde Bitcoin fiyatı, 2.800 dolardan 2.700 dolara gerilemişti.

Tüm gözler Ethereum Constantinople hard forkunda olacak

Bu, Ethereum hard forklarından ortaya çıkacak olan yeni coinler için iyi bir haber. Ancak Ethereum açısından bu yılın ikinci yarısında XRP’nin aldığı 2. sıranın geri kazanılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olmuyor. Öte yandan, Ethereum’un POS’a (prof of stake) geçişine yardımcı olacak olan Constantinople forku, kısa vadeli bir yükseliş hissi açısından yeterince önemli bir olay olarak görülüyor.

Sonuç olarak, Ethereum fork serisinin kısa ve uzun vadede ağı veya fiyatı nasıl etkileyeceğini tam olarak belirlemek oldukça zor. Unutulmaması gereken önemli nokta, Ethereum’un şu anda önümüzdeki aylarda Dapps için en baskın Blockchain olup olmayacağını belirleyebilecek kritik bir geçiş aşamasının ortasında olması.

cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin