ethereum google aramaları
Ethereum Google aramaları Aralık 2017’den beri ilk kez bu seviyelere yükseldi

Ethereum Google aramaları Aralık 2017’den beri ilk kez bu seviyelere yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Google aramaları Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde iki katından daha fazla artış göstererek 9 seviyesinden 20 seviyesine kadar çıktı. Bu artış, Mart ayındaki ETH fiyatının yaklaşık 800 dolar olduğu günden bugüne ki en yüksek değer olarak kaydedildi.

Ethereum için dünya çapındaki Google aramalarına bakıldığında ise Mayıs ayındaki seviyelerde seyrediyor. Son iki haftadaki arama oranları ise 11 seviyesinden 17 seviyesine kadar yükseldi.

Ethereum Google aramaları önceki dönemlerde küçük artışlar göstermesine rağmen, son zamanlardaki artış sayesinde kripto para için arama oranları Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Yukarıda da görülebileceği gibi, bu yılın büyük bölümünde -son aylarda bir miktar istikrara kavuşmuş olsa da- genel bir düşüş trendi yaşandığı görülüyor.

Bununla birlikte, Ağustos’taki keskin bir artış dikkat çekiyor. Bunun sebebi belirsizliğini korusa da, Ethereum’un Ağustos fiyat hareketlerindeki düşüş, bu ilginin sebebi olabilir.

Dünya çapındaki Ethereum aramalarını mercek altına aldığımızda Kosova, Slovenya ve Makedonya’nın lider konumda olduğunu görüyoruz. Bu küçük balkan ülkelerini ise sırasıyla Çin ve Singapur izliyor.

Ethereum Google aramaları Çinli yatırımcıların en çok ETH’ye ilgi duyduğunu gösteriyor

Kripto borsaları bilindiği gibi Çin’de yasaklı durumda. Ancak arama sonuçları gösteriyor ki ülkede kripto paralara karşı ilgi devam ediyor. Ve Çin halkının kripto para ilgisinin merkezinde ise Ethereum var gibi gözüküyor. Bunun neden olduğu olasılıkları şu şekilde sıralayabiliriz;

Birincisi, Asya’daki kripto-kripto değişimi yapan borsaların, görünüşte Çin’i hedef alarak çoğaldığı söylenebilir. Bunun yanında ETH / CNY çifti ticareti yapan sadece tek bir borsa bulunuyor.

İkincisi, Çin’deki farkındalığın açıkça arttığı gözlemleniyor. Birçok şey arasında, geçmişe yönelik belirli skandalları bulunduğu belgeleri korumak için Ethereum’un Blockchain tabanını kullanıyorlar.

Üçüncü neden ise Çin’in arama oranlarının aylardır yüksek seyretmesi olarak görülebilir. Öyle ki akıllı sözleşmelerin nasıl kodlanacağını ve bunun dışında bazı eğlence ve oyunların nasıl yapıldığını açıkça öğrenmeye başladılar.

Bu arama sonuçları bir noktada da yüzde 30’luk bir Ethereum kapasitesinin kullanılmasından sorumlu olan Fomo3d klonuna bağlı olabilir.

Ağırlıklı olarak ETH temelli olan ve Çin hükümetince desteklenen bazı Blockchain projeleri ile birlikte, ilginin artması doğal görünebilir. Bunun yanında dikkat çeken diğer bir nokta ise Çin’de Bitcoin aramalarının oldukça stabil olması. Aşağıdaki grafikte de görüldüğü üzere Çin, Bitcoin aramalarında koyu gri olarak gözüküyor. Bu durum Çin halkının Bitcoin ile çok ilgilenmediklerini gösteriyor.

Bu verinin tahmin niteliği bilinmiyor. Ancak fiyat ve aramalar arasındaki korelâsyon eğilimi ile gelecekteki mevcut ve potansiyel kullanıcı büyümesinin biraz objektif bir göstergesi olarak algılanabilir.

Öncü veya gecikmeli bir gösterge olup olmadığı konusu da belirsizdir. Ancak geçmiş verileri yansıtması durumunda ETH’nin fiyatının yakın zamanda ikiye katlanmasını beklenebilir.

Bu grafiklerden bir çıkarım elde edilmeye çalışılırsa, özellikle dünyanın ikinci büyük ekonomisinin Ethereum ilgisi yanında ABD’den de daha fazla insanın Ethereum hakkında bilgi almaya çalışması ve sonrasında ETH satın almaya karar vermesi sonucuna ulaşılabilir. Bu durumda mantıksal olarak bakıldığında bu verilerin birer öncü gösterge olabileceğini düşünebiliriz. Başka bir ilginç veri ise, borsalardaki ETH hacmi ile ilgili.

Ethereum’un borsalardaki hacim hareketleri de dikkat çekici

Görülen negatif denge ise borsalara gönderilene göre daha fazla ETH’nin geri çekildiği anlamına geliyor. Bu nedenle, Santiment’in yukarıdaki verileri, bugün için kendilerine gönderilenlerden yaklaşık 66.000 daha fazla Ethereum’un çekildiğini gösteriyor.

Bu, Mayıs’tan önceki fiyat düşüşündeki sıçramadan sonra Haziran ayından bu yana meydana gelen en yüksek seviyelerden biri. Nedeni ise o dönemde daha fazla insanın ETH çekiminden ziyade borsaya ETH göndermesi ile muhtemelen daha fazla insan satıyor anlamına gelmesi olarak kabul edilebilir. Bu durum ise fiyat üzerinde baskıya neden olur.

Öte yandan, daha fazla ETH çekiminin gerçekleşmesi, kripto paranın daha fazla satın alındığı anlamını taşıyacağından ve sonrasında ise bu satın alınan ETH’lerin soğuk bir cüzdanda veya bir Ledger donanımında tutulacağı yorumu da yapılabilir.

Bununla birlikte, fiyat tahmini için bu tür hareketler yeterli veri olmayabilir. Ancak en azından Temmuz ortasından bu yana, borsaya ETH gönderen yatırımcıların artmasıyla birlikte, son birkaç gün içindeki görünümün tersine dönebileceği düşünülebilir.

trustnodes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin