Ethereum 2.0 Staking Sözleşmeleri yükselmeye devam ediyor
Ethereum 2.0 Staking Sözleşmeleri yükselmeye devam ediyor

Ethereum geliştiricileri Blockchain ekonomisini değiştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum geliştiricileri katıldığı bir video görüşmesinde, dünyanın ikinci en büyük Blockchain tabanlı kripto parasında ne kadar kripto para biriminin yayınlanacağı kararlaştırdı. Bu yükseltme, Ekim’de Constantinople adlı planlı güncelleme sırasında gerçekleşecek.

Ethereum geliştiricileri ETH’yi %33 düşürecek

Ethereum sınırlandırılması potansiyel olarak kripto paranın fiyatını yükseltebileceğinden, kripto paranın daha az olması ve teoride daha değerli hale getirilmesi mümkün olacak. Geliştiricilerin anlaşması uyarınca, blok başına çıkarılacak ETH miktarı, EIP1234 adındaki güncellenmiş versiyon ile 3 ETH’den 2 ETH’ye düşürülecek. Grup, blok başına minör ETH’nin azaltılmasının yanı sıra, Constantinople’ün piyasaya sürülmesinden sonra 8 ay içinde gerçekleşmesi beklenen planlı sert çatal veya şebeke güncellemesini de kabul etti.

ETH sayısının büyük ölçüde azaltılması gerekiyor

ETH sahipleri, ETH’nin aşırı şişirildiğini ve ETH’nin sayısının büyük ölçüde azaltılması gerektiğini öne sürdüğü için, blok başına ETH’nin azaltılması, rekabet eden sesler arasındaki dengedir. Daha fazla ETH’nin mevcut olması halinde daha fazla kişinin paraya sahip olması ve böylece ana akım kabulünün çok daha erken gerçekleşmesi mümkün olacak.

Blokların büyüklüğünü azaltırken ya da artırırken göz önünde bulundurulması gereken diğer husus, geliştiricilerin kripto paraları madenciler için daha az kazançlı hale getirmesi durumunda, madenciliğin azalmasıyla birlikte paranın güvenliğini ve istikrarını tehlikeye girecek olması.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin