featured

Ethereum fiyatında heyecan verici çıkışlar: Bu hafta 3,000 dolara yükselebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) fiyatının haftalık grafikte 2,800 dolar seviyesinin üzerinde bir kapanış yapması alıcıların avantajlı konumda olduğunu gösteriyor. Yükseliş momentumunun devam etmesi durumunda ETH bu hafta 3,000 doların üzerine çıkma potansiyeline sahip.

Merge güncellemesinin ardından Ethereum arzındaki azalma net olarak fark edilmiyor olsa da bu başlayacak olan boğa koşusunda önemli bir rol oynayabilir. Mart ayında gerçekleşmesi beklenen Dencun yükseltmesi, deflasyonist durum ve spot ETF, ETH fiyatının yükselmesini destekleyebilecek faktörlerdendir.

Ethereum, günlük grafiği 2,900 dolarda bulunan kısa vadeli destek noktasının üzerinde kapanırken MACD göstergesi de yükseliş görünümünü destekliyor.

Bitcoin’den sonra ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum fiyatı, altcoin’ler rallisine önderlik ederek güç göstermeye devam ediyor. BTC fiyatı, son yedi gün içinde %7 oranında bir artışla 52,009 dolara yükseldi. ETH ise aynı dönem içinde %16 artarak 2,909 dolara yükseldi.

Güçlü temellerle desteklenen mevcut teknik tabloya dayanarak ETH fiyatı, muhtemelen Bitcoin’den daha iyi performans göstererek yükseliş görünümünün devam ettiğine dair işaretler gösteriyor.

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Özellikle 2024 yılında yeni çıkan coinler, yüksek potansiyelleri ile erken dönem yatırımcılarına büyük avantajlar sağlıyor. Bunlardan bir tanesi de kripto piyasasına çevreci yaklaşıma ile dikkat çeken eTukTuk projesidir. Peki eTukTuk nedir ve neyi amaçlıyor?

Kripto piyasasının çevreci projesi: eTukTuk

eTukTuk (TUK), Güneydoğu Asya ve Hindistan gibi gelişmekte olan bölgelerde elektrikli mobilite alanında devrim yaratmayı hedefleyen yenilikçi bir kripto projesi ve blockchain ekosistemidir. Bu proje, elektrikle çalışan eTukTuk’ları temel alarak sürdürülebilir bir dönüşümü amaçlamaktadır. Güçlü bir eTukTuk modeli ve kapsamlı bir e-şarj istasyonları ağına dayanan bu girişim, geniş kapsamlı ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmayı amaçlamaktadır.

eTukTuk, çevreci bir yaklaşımla gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmayı hedeflemektedir. Hava kirliliği, CO2 emisyonlarına bağlı sağlık sorunları ve finansal dışlanma gibi zorluklar, eTukTuk’un öncelikli odak noktaları arasındadır. Bu proje, gelecekteki mobiliteyi daha temiz, daha sağlıklı ve daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan bir vizyona sahiptir. Hedefi, yalnızca hava kirliliği sorununu çözmekle sınırlı kalmayıp aynı zamanda milyonlarca insanın yaşamını iyileştirmeyi de içermektedir. Proje, yapay zeka ve blockchain’i güçlü bir şekilde birleştirerek belirlediği hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır. Amacı, süreci etkin, merkezi olmayan, ölçeklenebilir ve maliyet açısından uygun hale getirmektir. Projenin kurucuları, bu gereksinimleri karşılamak için Binance blockchain’ini seçmişlerdir.

Ayrıca, eTukTuk projesi, meme coin seven yatırımcılar için benzersiz bir deneyim sunmaktadır. Zira eTukTuk, oyunculara kazanç sağlama fırsatı sunan ilgi çekici bir projedir. Sri Lanka sokaklarında geçen bir taksi oyunu olarak tasarlanan bu proje, hızlı ve yetenekli oyuncular için kazanç fırsatları sunmaktadır. Oyun ve meme coin tutkunlarını bir araya getiren eTukTuk, sürdürülebilir bakış açısıyla kripto para piyasasındaki yüksek potansiyelli projelerden biridir.

Etuktuk’u Ziyaret Edin

Ethereum fiyatını yükselten nedir?

Hafta sonu yükseliş göstererek 2,935 doları gören Ethereum fiyatı, Bitcoin ile birlikte dalgalanmalarla karşı karşıya. Yatırımcılar son haftalarda ABD’deki Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla desteklenen yükseliş trendi ve her dört yılda bir gerçekleşen, madenci ödüllerini yarı yarıya azaltan having etkinliğinin heyecanı içinde. .

Ethereum’a gelince, arzında gözle görülür bir değişiklik oldu ve Proof-of-Stake (PoS) mekanizmasına geçişten bu yana azalmaya devam ediyor. Amberdata türev ürünleri direktörü Greg Magadini’ye göre, Nisan ayındaki halving etkinliği nedeniyle Bitcoin’e büyük ilgi gösterilirken “aktif ‘azalma’ gözden kaçıyor. Magadini Ethereum fiyatı hakkında yorumlarını şu şekilde paylaştı:

“ETH buradaki bir sonraki oyun! Düşük ETH/BTC oranı, aktif olarak teklif bulma ve ETH’nin temel arz tablosunun BTC’den bile daha iyi olması dikkat çekiyor.”

PoS’a geçişi tamamlayan Merge yükseltmesinin ardından arza 1,047,643 adet ETH token’ı eklendi. Ancak bu süreçte 1,407,200 ETH de yakıldı veya mevcut arzdan çıkarıldı. Bu, toplam ETH arzında 359,557’lik bir azalma gerçekleştiği anlamına geliyor.

Öte yandan piyasa lideri Bitcoin, aynı dönemde arzında %1,7’lik bir artış kaydetti. Bu, ağ doğrulayıcılarının aldığı işlem ücretlerinin bir kısmını yakan program sayesinde Ethereum’un deflasyonist bir varlık olduğuna işaret ediyor.

Arz azalmasının yanı sıra, Ethereum arzının %25’inden fazlası şu anda staking sözleşmelerinde kilitli durumda, yani bu da yaklaşık 30,1 milyon ETH token’ı anlamına gelmektedir.

Topluluk aynı zamanda Mart ayında, sonuncusu 11 Şubat’ta Holesky olmak üzere üç test ağında başarıyla başlatılan Dencun yükseltmesini de sabırsızlıkla bekliyor. Bu yükseltme, Ethereum ağında tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacak ve özellikle Polygon ve Arbitrum gibi layer-2 protokolleri için işlemleri daha ucuz hâle getirecek. .

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması spekülasyonların Ethereum’a yönelmesine neden oldu. ETF’ler, yatırımcıların fiziksel olarak madeni para satın almadan kriptoya yönelmelerine olanak tanır. Arz sıkıntısı, stake edilmiş ETH’deki artış ve spot ETF’ye yönelik artan heyecan, Ethereum’un yükseliş tezini destekliyor.

Ethereum fiyat tahmini: ETH bu hafta 3,600 doları görebilir mi?

Ethereum fiyatı, yaklaşık 2,800 dolar seviyesindeki en yüksek aralığın üzerinde haftalık kapanış yaptı. Bu da bu haftaki kırılma momentumunu güçlendirecek bir gelişmedir. Popüler bir kripto analisti ve yatırımcısı olan Rekt Capital’e göre, “boğa piyasalarında bu aralığın üzerinde önceki haftalık kapanışlar” daha fazla yukarı yönlü fiyat hareketinin yolunu açtı.

Ethereum ETH fiyat tahmin

Haftalık grafik, ETH fiyatının 0,5 Fibonacci seviyesinin üzerinde kaldığını ancak sarı bantta gösterilen direnci aşmaya çalıştığını gösteriyor. Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesi, 232’deki konumunun ve sağlam histogramların üstüne bir satın alma sinyali verdiğinden, yükseliş söyleminin sabit kalma olasılığı daha yüksek.

Haftalık kapanışın %0,5 Fibonacci seviyesinin üzerinde gerçekleşmesiyle Ethereum fiyatının 3,000 doların üzerine çıkış için ivme kazanması kaçınılmaz. FOMO ve Dencun’un Mart ayındaki yükseltme ana ağı lansmanı, Nisan ayındaki Bitcoin halvinginden önce ETH fiyatını 3,600 dolara çıkarabilir.

Etuktuk’u Ziyaret Edin

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin