Ethereum fiyatında balinaların rolü: Varlık hangi seviyeye kadar geri çekilebilir?
Ethereum fiyatında balinaların rolü: Varlık hangi seviyeye kadar geri çekilebilir?

Ethereum fiyatında balinaların rolü: Varlık hangi seviyeye kadar geri çekilebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hem Bitcoin hem de Ethereum’un önemli fiyat noktalarından geri çekilmesiyle birlikte piyasadaki ivme zayıflıyor. Balinalar kârlarını güvence altına almak ve piyasadan çıkış yapmak için fırsatlardan yararlanmak istediklerinden bu gerileme bir şekilde bekleniyordu. Sonuç olarak, ETH‘nin fiyatı tehlikeli bir şekilde çıkış noktasına yaklaştı ve yatırımcıların yaklaşmakta olan gidişat konusunda kafa karışıklığı yaşamasına neden oldu.

Balinalar büyük bir akış sağladı

Bugün, Ethereum’un fiyatı önemli bir uzun likidasyon ve girişte bir artış yaşadı, bu da balinaların kârlarını güvence altına alarak çıktıklarını gösteriyor.

Coinglass verileri, ETH fiyatının 1.725 doların altına düşmesinin ardından bugün 28 milyon dolarlık uzun pozisyonların tasfiye edildiğini ortaya koyuyor. Sonuç olarak satış baskısı yoğunlaştı ve altcoin 1.670 dolara kadar düştü.

İlginç bir şekilde balinalar, IntoTheBlock verilerine göre Netflow’taki ani artışla kanıtlanan stratejilerini başarıyla uyguladı. Netflow, giriş ve çıkış arasındaki farkı gösterdiğinden, bu ölçümdeki bir artış, çıkıştan ziyade girişin baskın olduğunu gösterir ve ETH’nin borsalarda satılma olasılığına işaret eder. Şu anda Netflow 46.000 ETH’de duruyor.

Ayrıca, büyük yatırımcıların Netflow borsasına olan Netflow oranı %4,65’e yükseldi, bu da balinaların girişin ve Netflow yükselişinin arkasındaki ana itici güç olduğunu ima ederek ETH fiyatında satış hissiyatına işaret ediyor.

ETH fiyatı için sırada ne var?

Balinaların çıkışının fiyat tablosunda keskin bir düşüş yaratması nedeniyle Ether fiyatı 1.750 dolar seviyesinin üzerine çıkamadı. ETH fiyatı son zamanlarda EMA20 trend çizgisinin altına düştü ve boğaların düşük satın alma güveniyle karşı karşıya kalması nedeniyle ayılar artık bir düşüşe hazırlanıyor. Yazının yazıldığı an itibarıyla ETH fiyatı 1.646 dolardan işlem görüyor.

1.675 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA düşüş eğilimi gösteriyor ve göreceli güç endeksi (RSI) orta çizginin altına düşerek düşüş eğilimine işaret ediyor. Satıcılar şu anda fiyatı EMA100’ün altına göndererek yükseliş umutlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ancak trend çizgisinin üzerinde bir toparlanma, toparlanma yükselişinin 1.700 doların üzerine çıkma olasılığını hızlandıracak. Bunun gerçekleşmesi durumunda ETH fiyatı 1.750 doların üzerine çıkmayı hedefleyebilir.

Ancak satıcılar toparlanmayı engellemeye çalışacaktır. Olumlu ivmeyi azaltmak için fiyatı düşüş çizgisinin altına çekmeleri gerekiyor. Sonuç olarak fiyat, düşüş eğilimi aralığındaki varlığını sürdürebilir ve desteği 1.530 dolarda test edebilir.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin