Kurumsal yatırımcı anketi: Kripto para birimleri için ne düşünüyorlar?
Kurumsal yatırımcı anketi: Kripto para birimleri için ne düşünüyorlar?

Kurumsal yatırımcı anketi: Kripto para birimleri için ne düşünüyorlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Emeklilik fonları, varlık yöneticileri ve aile ofisleri gibi kurumsal yatırımcılar, kripto para alanının genişlemeye devam edeceğine inanıyor ve daha fazla satın alım planlıyor.

Kurumsal yatırımcıların çeyreği daha fazla dijital varlık almayı planlıyor

Bir kripto para sigorta şirketi tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, ankete katılan ve yaklaşık 80 milyar dolarlık varlığı toplu olarak yöneten kurumsal yatırımcıların %25’inden fazlasının dijital varlıklarını artırmayı planladığını ortaya koydu.

Büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale örneğinde olduğu gibi, kurumsal ilginin son zamanlarda artmasına rağmen, Evertas’ın anketi daha fazla hızlanma olacağını ortaya koydu.

Şirket tarafından derlenen çalışma, tüm katılımcıların %26’sının emeklilik fonlarının, aile ofislerinin, sigortacıların ve devlet varlık fonlarının kripto para birimi alımlarını “çarpıcı bir şekilde” artıracağına inandığını vurguladı.

“Yasalar ve kurallar netleştirilmeli.”

Katılımcıların %63’ü ”hafif bir artış” beklediklerini söyledi. Çoğunluk, dijital varlıklara yönelik artan ilgiyi piyasa için düzenleyici altyapıların iyileştirilmesi ile ilişkilendirdi. %84’lük bir oran, ne kadar net yasalar oluşturulursa, alana daha muhafazakar yatırımcıların katılmasının cazip hale geleceğini söyledi.

Katılımcıların %80’i, kripto para piyasasının hisse senedi ve tahviller gibi geleneksel finans sektörlerine kıyasla hâlâ nispeten küçük olduğunu belirtti. Yine de, önümüzdeki beş yıl içinde daha fazla yatırım ve daha fazla likidite çekerek piyasanın çiçek açmasını bekliyorlar.

Anketin iyimser bulgularına rağmen, bazı kurumsal yatırımcılar kripto para birimi alanıyla ilgili özel endişeler sergilemeye devam ediyor. En çok seçilen cevap (%56), çoğunlukla dijital varlıklar için sigorta teminatının bulunmamasından endişe duyduklarını gösterdi.

“Kurumsal yatırımcıları çekmek için bazı değişiklikler şart.”

Yüzde 54’lük bir kesim sektörde çalışan kurumsal yatırımcılara hizmet veren şirketlerin çalışma uygulamaları ve uyum prosedürleri konusunda “çok endişeli”. Devamında ise katılımcılar “gözetim hizmetlerinin kalitesi, ticari masaların kullanılabilirliği ve kalitesi ve raporlama olanakları” gibi diğer olası sorunları sıraladılar.

Anketin arkasındaki Evertas’ın kurucusu ve CEO’su J. Gdanski, anketle ilgili şu sözleri kullandı:

Araştırmamız, kurumsal yatırımcıların genel olarak kripto para birimlerine ve kripto varlıklara maruziyetlerini artırma konusunda hevesli olduklarını gösteriyor. Ancak bu pazarları destekleyen altyapı ile ilgili olarak halen onları ilgilendiren birçok sorun var. Kurumsal yatırımcılardan kripto varlıklarına tam yatırım potansiyeli gerçekleştirilecekse bunların kesinlikle ele alınması gerekiyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin